FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. listopada 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 12,30 sati.

ZAGREB - Glavni urednik Vjesnika Darko Đuretek ostaje na tom mjestu i neće biti smijenjen, kazao je danas predsjednik Uprave Vjesnika Franjo Maletić, koji je prije dva dana podnio ostavku upravo zbog neslaganja s Đuretekom, ali ju je povukao nakon što je jučer dobio podršku Nadzornog odbora. Glavni urednik je ovih dana izrazio neslaganje s planom otpuštanja zaposlenika, rekavši kako je riječ o pritisku Uprave. Maletić je, pak, bio optužio Đureteka da je utvrdio imena novinara koji su se našli na listi za otkaze i kriterije po kojima su odabrani. Pri tom je Đureteka prozvao kao krivca za smanjenje prodane naklade, povećanje gubitaka i cenzuru. Maletić danas kaže kako između njega i Đureteka nema sukoba te da je riječ o nesporazumima i različitim stavovima oko metoda, brzine i prioriteta u restrukturiranju Vjesnika. Rekao je kako u Vjesniku "definitivno postoji višak zaposlenik", no tvrdi da će Uprava o kriterijima za njihovo zbrinjavanje "ubrzo sjesti i razgovarati sa sindikatom". Glavni urednik Vjesnika Darko Đuretek nije bio dostupan za komentar.

ZAGREB - Cijepljenje protiv gripe ove će godine početi u ponedjeljak, 20. studenog, najavio je danas ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Željko Baklaić. HZJZ je za ovu sezonu gripe naručio 700.000 doza cjepiva, što je za 30 posto više nego lani, kada je pojava ptičje gripe u svijetu izazvala pojačani interes za cijepljenje i u Hrvatskoj, iako humano cjepivo protiv gripe ne štiti od ptičje gripe. I ove godine kod nas se očekuju inačice uobičajenih sojeva virusa gripe - virusi A tipa Nova Kaledonija H1N1 i Kalifornija H3N2, te virus B tipa Šangaj. Cjepivo je besplatno za osobe starije od 65 godina, kronične bolesnike i zdravstveno osoblje, a ostali će ga platiti skuplje od lanjskih 30 kuna, budući da ga je HZJZ morao nabaviti od tri proizvođača, za što je potrošeno 30 milijuna kuna.

ŠIBENIK - Održavanje cesta u zimskim uvjetima tema je prvog hrvatskog stručnog savjetovanja o održavanju cesta koje je, u organizaciji Gospodarsko-interesnog udruženja Hrvatski cestar, počelo danas u Šibeniku. Na skupu sudjeluje više od 400 cestara, predstavnika poduzeća za održavanje cesta iz cijele Hrvatske. Pokrovitelj je Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, a tijekom dvodnevnog skupa raspravljat će se, uz ostalo, o upravljačkim sustavima, financiranju, tehnologijama uklanjanja snijega s kolnika, te meteorologiji u funkciji zimske službe.

ZAGREB - Učenici osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj neće imati nastavu 1., 2. i 3. studenoga, sukladno Pravilniku o kalendaru rada škola. Nastava se neće održavati na blagdan Svih svetih, 1. studenoga, te 2. i 3. studenoga, kad je predviđen "učenički odmor", potvrđeno je danas u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙