FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 9, 30 sati

ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Donosimo pregled vijesti do 9,30 sati.

ZAGREB - Zaposleni u hrvatskim osnovnim školama jutros su se priključili štrajku koji je započeo jučer u srednjim školama. Po sindikalnim tvrdnjama, u jučerašnjem štrajku u srednjim školama sudjelovalo je gotovo 90 posto od oko 20.000 zaposlenih, dok podaci Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa kazuju da je štrajkalo 75,77 posto zaposlenih. Veliki odaziv očekuje se i u osnovnim školama jer Sindikat hrvatskih učitelja (SHU) ima članstvo u 800 od ukupno 836 osnovnih škola. Sindikalci su pozvali roditelje da ne šalju djecu u školu jer će njihovi učitelji štrajkati, pa će ravnatelji teško moći organizirati bilo kakav oblik nastave.

ZAGREB - Na glavnim cestovnim smjerovima promet je slab, kolnici su mokri i skliski od kiše u većem dijelu Hrvatske, a jak vjetar puše na dionici autoceste A6, od čvora Kikovica do tunela Tuhobić, no posebnih ograničenja nema, izvijestio je jutros Hrvatski auto-klub. Zbog niskih jutarnjih temperatura te mokrih ili vlažnih kolnika, moguća je poledica na mostovima, usjecima i zasjecima, pa je potrebna opreznija vožnja, posebice u gorskim predjelima. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema gužvi i čekanja. Teretni promet je povremeno pojačan na graničnom prijelazu Macelj u oba smjera. Trajekti plove prema redu plovidbe.

ZAGREB - Ujutro i prijepodne umjereno do znatno oblačno, ponegdje će biti malo kiše. , a u gorju malo snijega. Sredinom dana u zapadnim, a do kraja dana i u ostalim područjima djelomično razvedravanje. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, na Jadranu bura i sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12, a na Jadranu od 12 do 17 Celzijevih stupnjeva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙