FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Litvinenko možda otrovan radioaktivnim talijem

ZAGREB, 21. studenog 2006. (Hina) - Bivši agent Aleksandar Litvinenko možda je otrovan radioaktivnim talijem, rekao je u utorak u Londonu jedan od njegovih liječnika, John Henry.
ZAGREB, 21. studenog 2006. (Hina) - Bivši agent Aleksandar Litvinenko možda je otrovan radioaktivnim talijem, rekao je u utorak u Londonu jedan od njegovih liječnika, John Henry.

"Možda je riječ o radioaktivnom taliju. To aferi daje novu dimenziju", rekao je dr. Henry dodajući da će Litvinenku možda biti potrebno presađivanje koštane srži.

"Radioaktivnost uništava stanice i njegova bijela krvna zrnca pala su na nulu", naglasio je liječnik.

"Nikad nisam vidio teži slučaj" trovanja talijem, dodao je dr. Henry, kako prenosi AFP.

Litvinenko se nalazi u londonskoj bolnici, u vrlo teškom stanju i "ne oporavlja se", kako je naglasio dr. Henry. Njegovi bliski suradnici optužuju Kremlj da je naručio trovanje jer je oštro kritizirao predsjednika Vladimira Putina.

Ruska špijunska služba u utorak je, kako prenosi Reuters, opovrgnula da je otrovala Litvinenka.

"Mi i dalje niječemo da smo sudjelovali u incidentu koji se dogodio bivšem zaposleniku FSB-a (Federalne službe sigurnosti) Aleksandra Litvinenka", rekao je Sergej Ivanov, glasnogovornik ruske špijunske agencije SVR, koja je naslijedila KGB-ov odjel koji je organizirao operacije u inozemstvu.

Litvinenko je 2001. dobio politički azil u Velikoj Britaniji zbog "stalnog progona ruskih specijalnih služba", kako je bio izjavio za britanska glasila.

Bivši agent istraživao je nedavno ubojstvo ruske oporbene novinarke Ane Politkovske, kako navode njegovi bliski suradnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙