FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 15. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 15. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

LJUBLJANA - Šezdesetogodišnjeg Slovenca iz jednog sela blizu Novog Mesta supruga je teško ranila udarivši ga sjekirom po glavi, a susjedi sumnjaju da je to učinila jer joj nije kupio cigarete, piše u subotu ljubljanski dnevni list "Dnevnik". "Zdenka je bila glavna u kući, a često je znala izgubiti živce kad joj je Ludvik zaboravio kupiti cigarete", rekao je jedan od susjeda. Sve se to dogodilo na zlokobni petak, trinaestog u mjesecu, u jutarnjim satima. Glasnogovornik policije odbio je, piše list, komentirati nagađanja susjeda da je za napad kriv tako banalan razlog, odnosno nikotinska kriza 8 godina mlađe supruge koju čeka prijava za pokušaj ubojstva. Premda teško ranjen, suprug je sada izvan životne opasnosti, potvrdili su u bolnici u Novom Mestu.

TOKIO - Japanka u 50-im godinama rodila je dijete koje je nosila za svoju kćer koja nije bila u stanju zatrudnjeti jer joj je maternica odstranjena zbog raka, izjavio je liječnik u nedjelju. Ovaj će slučaj najvjerojatnije izazvati rasprave o rođenjima surogat majki jer se tome protive i vlada i ključna medicinska udruga u zemlji. Yahiro Netsu, šef klinike za porodništvo u Naganu, kazao je da žena rodila u prvoj polovici 2005. godine nakon što je u nju umetnuto jajašce njene kćeri oplođeno suprugovom spermom. Agencija Kyodo javlja da je to prvi slučaj u Japanu da je žena bila surogat majka za dijete svoje kćerke, zapravo porodivši svoje unuče. Netsu je izjavio da je dijete - čiji spol nije otkriven - najprije registrirano kao dijete surogat majke, a da su ga kasnije usvojili kćer i njen suprug, oboje u 30-im godinama.

LONDON - Zaposlenica British Airwaysa suspendirana je zato što je odbila skinuti ogrlicu na kojoj je kršćanski križ, izvijestile su u subotu britanske novine. Nadia Ewida, koja radi u zrakoplovnoj luci Heathrow kazala je Daily Mailu kako će tužiti zračnog prijevoznika zbog vjerske diskriminacije nakon što su je poslali kući jer je prekršila pravila o oblačenju British Airwaysa. Ewida je kazala da "British Airways dopušta muslimankama da nose marame, Sikhima da nose turban i drugim vjerama religijsku odjeću. Samo je kršćanima zabranjeno da izraze svoju vjeru". British Airwyas je izjavio kako politika tvrtke traži da uposlenici moraju nositi nakit, uključujući religijske simbole, ispod uniforme. "Drugi predmeti poput turbana, marama i narukvica mogu se nositi jer je nepraktično za osoblje da ga skriva ispod uniformi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙