FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 18. listopada 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

WASHINGTON - Jedna je vjerna mješanka labradora i njemačkog ovčara spasila svoju vlasnicu iz požara u njihovu domu u Wisconsinu, ali ju je ta požrtvovnost stajala života kad se vratila u kuću i pokušala spasiti mačku, izvijestio je lokalni tisak. Hrabra je Jesse svojoj vlasnici Jamie Hanson, prije nego što ju je izvukla na sigurno, donijela protezu za nogu koju je nosila nakon automobilske nesreće i telefon kako bi mogla nazvati vatrogasce. Jesse je dovukla vlasnicu do vrata, a onda se, kako je ispričala Jamie Hanson, začulo tužno mijaukanje njezine mačke pa je Jesse pojurila na kat po nju. I Jesse i mačka stradale su u požaru koji je potpuno uništio kuću, dok je njihova vlasnica pretrpjela lakše opekotine. Požar je izbio kad je druga mačka srušila svijeću, rekao je zapovjednik vatrogasaca John Reiss.

SYDNEY - Mlada žena koja je pokušala ukrasti automobil odustala je kad je otkrila da vozilo nema automatski mjenjač, priopćila je australska policija. Dvadesetogodišnja kradljivica izbacila je iz auta koji je stao na semaforu četrdesetdevetogodišnju ženu, ali nije uspjela pobjeći jer ju je zbunio mjenjač. Ljudi koji su se zatekli u blizini zadržali su je i pozvali policiju koja je protiv nje podnijela prijavu za napad i pokušaj krađe automobila.

WIESBADEN - Roditelji ne bi smjeli djecu štititi od dodira s prljavštinom i manje ozbiljnim bolestima, upozorila je Udruga njemačkih liječnika alergologa. Ako je susjedovo dijete prehlađeno, nemojte vašemu priječiti da se s njime igra. To će ojačati njegov imunološki sustav, tvrdi Kirsten Jung, članica udruge. Medicinska studija utvrdila je da su djeca koja su odrastala na poljoprivrednim imanjima razvila manje alergija od svojih gradskih vršnjaka. Roditelji ne bi smjeli pretjerivati ni u higijeni. Jung ističe da je previše čišćenje kuće kemijskim sredstvima dvaput na tjedan, ali zato upozorava da je važno redovito prozračivati dom kako bi svjež zrak smanjio razinu kućnih grinja.

NEW YORK - Jedan od osnivača Wikipedije, enciklopedije na internetu čije članke pišu korisnici, pokrenut će suparničku web stranicu čiji će sadržaj više nadzirati stručnjaci, a manje biti prepušten slobodnoj intervenciji amatera. Larry Sanger, jedan od osnivača koji je napustio enciklopediju 2002., razočaran kvalitetom sadržaja, objašnjava na stranici buduće enciklopedije Citizendium.com da želi zajamčiti "odgovorniji" sadržaj. Surferi će ponuditi svoje tekstove ali će oni biti podvrgnuti odboru stručnih urednika i moderatora. Ti će stručnjaci morati pokazati "minimalnu razinu kvalifikacija, temeljenu na mjerilima iz stvarnog svijeta", poput "diploma", objašnjava on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙