FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 5. studenog 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 5. studenog 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

ZAGREB - Ženska mreža Hrvatske smatra da je zadarski odvjetnik Marko Marinović svojim istupima u medijima o Ani Magaš, koja mu je otkazala punomoć nakon što je za ubojstvo supruga osuđena na osam godina zatvora, prekršio kodeks Hrvatske odvjetničke komore (HOK) i bivšoj klijentici nanio nesagledivu štetu. "Povjerljivost odnosa klijent - odvjetnik je nešto na čemu se zasniva obrana u kojoj se, u slučaju Ane Magaš, odvjetnik Marko Marinović nije iskazao uspješnošću, a cijena koju je razrezao za svoj 'profesionalni trud' je bila ogromna", smatra Ženska mreža. "Ne zanima nas što je potaklo Marka Marinovića na takav besprizoran i do sada nezabilježen istup u javnosti kojim je pored Ane Magaš nanio štetu i hrvatskom pravnom sustavu općenito. Bitno je da je neargumentirano i subjektivno govoreći o svojoj bivšoj klijentici prekršio sva pravila morala i odredbe Kodeksa odvjetničke etike", ističe Ženska mreža u današnjem priopćenju.

ALJMAŠ - U aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta danas je aljmaški župnik i upravitelj Svetišta Ante Markić služio misu za Branimira Glavaša, koji 11. dan štrajka glađu u zatvorskoj bolnici u Zagrebu. "Ovu misu prikazujemo za Branimira Glavaša, koji ovih dana proživljava najteže dana svoga života, ali i za ostale hrvatske generale te sve stradalnike Domovinskog rata", rekao je župnik Markić. "Kao vjernici smijemo, možemo i hoćemo moliti za sve ljude, a na poseban način za one koji su pritisnuti nevoljama, progonima i najrazličitijim blaćenjima", dodao je. U aljmaškoj crkvi Gospe od Utočišta, uz mnogobrojne vjernike, bili su nazočni saborski zastupnici Ivan Drmić i Vlado Jukić, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, osječki dogradonačelnik Gordan Matković i rodbina Branimira Glavaša.

ZAGREB - Profesionalno udruženje Konzorcij agroturizma i ruralnog turizma Istre protivi se izgradnji tvornice kamene vune u općini Pićan, koju gradi danski investitor, smatrajući da bi industrijalizacija tog područja onemogućila razvoj ekološkog agroturizma. Podsjećaju da je strateški razvoj Istre temeljen na agroturizmu te da bi izgradnja tvornice poništila sve pozitivne rezultate razvoja turizma u unutrašnjosti poluotoka postignute u posljednjih deset godina.Od lokalnih vlasti i Vlade traže da svim pravnim sredstvima zaustave gradnju tvornice danskog investitora "Rockwool International" i sestrinske tvrtke "Rockwool Adriatic". U priopćenju se obraćaju i Europskoj komisiji od koje traže da od hrvatske Vlade zatraže omogućavanje stanovništvu Istre pravo na čist i nenarušen okoliš te poticajni održivi ekološki razvoj.

SPLIT - Članovi ekoloških udruga iz Kaštela i Kaštelanske zagore danas su na mjestu na kojem je najavljena izgradnja županijskoga centra za gospodarenje otpadom u Kladnjicama, protiv kojega već duže prosvjeduju, u podzemne vode ispustili ljuske žitarica, tzv. plivu ili narodni traser, kako bi pokazali da će ljuske, kako tvrde, stići u rijeke iz kojih se crpi pitka voda. Akciju kojom žele dokazati da je to mjesto neprimjereno za pogon za preradu otpada organizirala je Koordinacija ekoloških udruga "Zvona Zagore" pod motom "Protiv Černobila nad Jadrom i Krkom". U priopćenju poslanom medijima aktivisti "Zvona Zagore" ističu da je na mjestu na kojem je planirana izgradnja županijskog centra za gospodarenje otpadom dokazano postojanje najvećih speleoloških objekata s koncentriranim tokovima vode i vrstama koje ne postoje drugdje u svijetu te njihova povezanost s Jadrom i ostalim rijekama.

ILOK - Berba grožđa u srijemskom vinogorju na iločkome području završila je s više nego zadovoljavajućom kvalitetom ubranog grožđa, ali ne i s očekivanim prinosima, potvrdio je direktor Iločkih podruma Ivan Juroš. Iločki podrumi ove će godine preraditi oko tri milijuna kilograma grožđa, od čega je trećina otkupljena od kooperanata, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, kojih je u Iloku oko 250, a iz vlastitih vinograda ubrano je oko dva milijuna tona grožđa, rekao je danas za Hinu Ivan Juroš.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙