FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 30. listopada 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti
ZAGREB, 30. listopada 2006. (Hina) - Pregled važnijih vijesti

ZAGREB - Predsjednik HSP-a Anto Đapić posjetio je danas u zagrebačkom zatvoru u Remetincu Branimira Glavaša i pokušao ga uvjeriti da prestane štrajkati glađu, no, Glavaš je to odbio, ističući da to radi zbog sina Filipa, Domovinskog rata, svojih suboraca i grada Osijeka. "Situacija je vrlo ozbiljna", rekao je Đapić, nakon što je Glavaša jutros u Remetincu posjetio s njegovim sinom Filipom. Predložit ću da se obavi detektor laži nad Branimirom Glavašem i glavnim svjedokom koji ga tereti za taj slučaj, rekao je Đapić.

SISAK - Vijeće Županijskog suda u Sisku osudilo je danas policajca u mirovini Ljubana Zorića (51) iz Banskog Grabovca kod Petrinje na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora u trajanju od 35 godina zbog toga što je 26. travnja ove godine u tom mjestu iz bezobzirne osvete ubio nevjenčanu suprugu Mirjanu Lukačević (47) i njezinu kćer Mariju (23), koja je bila u visokom stupnju trudnoće.

ZAGREB - U Zagrebu je danas u 77. godini preminuo akademik Stanko Horvat, ugledni hrvatski skladatelj i pedagog. Stanko Horvat autor je golemog glazbenog opusa koji zauzima jedno od najvažnijih mjesta u povijesti hrvatske glazbe. Bio je učenik Stjepana Šuleka, a po završetku Muzičke akademije usavršavao se na pariškom Konzervatoriju (T. Aubin) i privatno kod R. Leibowitza. Kao profesor kompozicije, na Muzičkoj akademiji djelovao je od 1961. sve do umirovljenja 1999. godine. Od 1974. do 1979. godine bio je predsjednik Hrvatskog društva skladatelja, glavni urednik edicije Sabrana djela Josipa Štolcera Slavenskog (1991.-2001.) i glavni urednik edicije Ars Croatica. Od 1985. do 1989. bio je umjetnički direktor Muzičkog biennala Zagreb. Od 1998. godine redovni je član HAZU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙