FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 5. studenog 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati
ZAGREB, 5. studenog 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) priopćila je danas da pozdravlja inicijativu za donošenje zakona o ratnim profiterima, ali zahtijeva da se u istom paketu donesu i zakoni o ratnim dezerterima i izdajicama. Bojimo se da će se eventualnim izglasavanjem zakona o ratnim profiterima namjerno zaboraviti i na dezertere i izdajice, kaže se u priopćenju koje je potpisao predsjednik udruge Mladen Pavković. Naime nema rata, a pogotovu ne onog koji je trajao kao naš nekoliko godina, u kojem nije bilo dezertera i izdajica, ističe se u priopćenju.

ROVINJ - Dvoje supružnika smrtno je stradalo, a muškarac, čiji identitet još nije utvrđen, teško je ozlijeđen u eksploziji i pucnjavi koja se sinoć oko 19,30 sati dogodila u stanu na trećem katu stambene zgrade u ulici Augusta Ferria br. 21 u Rovinju, priopćila je danas Istarska policija. U stanu koji koriste supružnici Lopac, na mjestu je preminuo 42-godišnji Neven, a njegova supruga 47-godišnja Edina preminula je u pulskoj Općoj bolnici nekoliko minuta iza pola noći. Ozlijeđeni muškarac je u dubokoj komi i nalazi u pulskoj Općoj bolnici.

ZAGREB - Uzrok sinoćnjeg nestanka struje u dijelu Hrvatske bio je pad frekvencije na postrojenju u Njemačkoj zbog čega je došlo do ispadanja dalekovoda i trafostanica Žerjavinec i Ernestinovo, priopćio je Državni centar 112, pozivajući se na HEP. Struja je nestala u 22,10 sati u dijelovima Zagreba i sedam županija, a sustav i opskrba normalizirani su za 30 minuta. Bez električne energije su bili stanovnici dijelova Županije međimurske, sisačko-moslavačke, karlovačke, brodsko-posavske, zagrebačke, virovitičko-podravske i bjelovarsko-bilogorske, te Zagreba. Nekoliko stotina tisuća stanovnika Rajne i sjeverne Westfalije, posebno u području grada Koelna, bilo je bez struje sat vremena. U Francuskoj je po informaciji Francuske mreže za transport električne energije (RTE) bez struje bilo čak pet milijuna ljudi, a nestanak struje zabilježen je i u Italiji u pokrajinama Piemontu i Puliji, javila je talijanska novinska agencija Ansa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙