FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat telekomunikacija upozorava na teško stanje radnika T-HT-a

ZAGREB, 3. studenog 2006. (Hina) -
ZAGREB, 3. studenog 2006. (Hina) -

Hrvatski sindikat telekomunikacija u današnjem je otvorenom pismu upozorio na teško stanje radnika i ugrožena radnička prava u T-HT-u.

Uprava i Nadzorni odbor T-HT-a nemaju hrabrosti kvalitetnom raspravom suprotstaviti se Upravi Deutsche Telekom (DT) Grupe, kako bi zaustavili planirani proces otpuštanja radnika, tvrdi se u pismu upućenom Vladi i čelnicima T-HT-a.

Sindikat kaže da su nakon više od tri godine sustavnog otpuštanja zaposlenih, preostali radnici preopterećeni, posao ne mogu odraditi u redovnom radnom vremenu, a iz straha za posao primorani su i svoje slobodno vrijeme pokloniti kompaniji. To se odražava na njihovo zdravlje i obiteljski život.

U pismu se upozorava da kvaliteta održavanja sustava T-HT-a drastično pada, jer vanjski izvođači nisu stručni u njegovu održavanju.

Sindikalci također tvrde da Uprava već godinu dana vrši pritisak na njih, kako bi smanjila prava radnika na svim razinama.

Radnici T-HT-a trebaju uživati plodove svoga rada, a Upravi T-HT-a ne treba biti jedini cilj zadovoljiti dioničare, jer tada korporativna socijalna odgovornost ostaje mrtvo slovo na papiru.

U pismu se ističe da je još 2003. administracija iz DT-a, bez utemeljenih razloga, zaključila da u T-HT-u treba na kraju 2007. godine ostati samo 4.737 radnika, a tada je u T-HT-u bilo blizu 10.000 radnika. Na isti način se odlučilo i za ostala povezana društva Grupe DT-a.

Administracija se uporno drži zacrtanih ciljeva u smanjenju broja radnika pa i do kraja godine bi u T-HT-u trebalo ostati oko 5.000 radnika, a krajem 2007. bio bi ispunjen plan DT-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙