FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Mudrinić i Hadžipašić potpisali sporazum o zagrebačkom i mostarskom HT-u

MOSTAR, 26. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik Uprave HT - Hrvatskih telekomunikacija Ivica Mudrinić i premijer Vlade Federacije BiH Ahmet Hadžipašić potpisali su u četvrtak u Mostaru sporazum kojim se HT Mobilne (bivši mostarski Eronet) pripaja HT-u Mostar.
MOSTAR, 26. listopada 2006. (Hina) - Predsjednik Uprave HT - Hrvatskih telekomunikacija Ivica Mudrinić i premijer Vlade Federacije BiH Ahmet Hadžipašić potpisali su u četvrtak u Mostaru sporazum kojim se HT Mobilne (bivši mostarski Eronet) pripaja HT-u Mostar.

Vlada Federacije BiH je suglasnost za potpisivanje ovog sporazuma dala krajem rujna ove godine.

Ovim su sporazumom, kako je navedeno u obrazloženju, Vlada Federacije BiH i T-Hrvatski telekom osigurali strateške pretpostavke za daljnji razvoj HT-a Mostar u svim segmentima poslovanja. Sporazumom se usklađuje status poslovnog segmenta za pokretne komunikacije (HT Mobilne) s dozvolom za pružanje usluga pokretnih komunikacija na teritoriji cijele BiH, koju posjeduje HT Mostar, navodi se u obrazloženju.

Prema potpisanom sporazumu Vlada Federacije BiH raspolaže s ukupno 55,67 posto udjela u HT-u Mostar, HT Zagreb s 39,10 posto, a HP (Hrvatske pošte) Zagreb s 5,23 posto udjela u ovoj mostarskoj tvrtki. Sporazumom se potvrđuje status strateškog partnera HT Zagreb, kao i postojeće pravo prvokupa udjela u slučaju kakvog prijenosa ili prodaje udjela u HT-u Mostar, naglašeno je u obrazloženju.

Predsjednik HT-a Mudrinić je izjavio kako su danas potpisanim sporazumom svi na dobitku. Po njegovim riječima, HT Zagreb je na dobitku jer je kao suvlasnik HT-a Mostar u mogućnosti sudjelovati u razvoju telekom tržišta u BiH. "Nadam se da će ovaj Sporazum trasirati put jačoj suradnji gospodarstava Republike Hrvatske i BiH", rekao je Mudrinić, dodajući kako su na dobitku i HT Mostar, jer stječe priliku za razvitak i upošljavanje, te Vlada Federacije BiH, zbog porasta vrijednosti svoje imovine.

Mudrinić je priznao da su pregovori o sklapanju ovog sporazuma bili iznimno teški i složeni, pri tomu aludirajući na višegodišnje zamršenu vlasničku strukturu bivšega mostarskog Eroneta koji zbog toga nikada nije dobio trajnu dozvolu za pružanje telekomunikacijskih usluga u BiH.

Federalni premijer Ahmet Hadžipašić je rekao kako je današnjim sporazumom HT Mostar, kojem se pripojio HT Mobilne (bivši Eronet), ispunio sve obveze iz dodijeljene mu dozvole za pružanje GSM usluga i doveden je u ravnopravan položaj s druga dva telekom operatera u BiH - BH Telekom, koji djeluje na većinskim bošnjačkim područjima te Telekom Republike Srpske. Posebice je naglasio da nakon sporazuma Vlada Federacije BiH ostaje većinski vlasnik u HT-u Mostar te da je "sporazumom nakon četiri godine riješen i problem upisa izvršene privatizacije 10 posto kapitala Federacije BiH u HT-u Mostar".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙