FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Putin očekuje da će zadržati politički utjecaj po isteku mandata

ZAGREB/MOSKVA, 25. listopada 2006. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da očekuje da će zadržati politički utjecaj po završetku svog predsjedničkog mandata 2008., javile su svjetske novinske agencije.
ZAGREB/MOSKVA, 25. listopada 2006. (Hina) - Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u srijedu da očekuje da će zadržati politički utjecaj po završetku svog predsjedničkog mandata 2008., javile su svjetske novinske agencije.

"Mislim... da ću moći sačuvati najvažniju stvar koja je dragocjena svakom političaru: vaše povjerenje", rekao je Putin u svom godišnjem obraćanju nazvanom "Na izravnoj vezi s ruskim predsjednikom", koje su prenosile uživo televizijske mreže Jedan, Rusija i TV Vesti, a emitirale su ga i radio postaje Majak i radio Rusija.

Do početka "izravne veze" s građanima Rusije i drugih zemalja, koja je počela u podne po moskovskom vremenu, Putin je primio više od dva milijuna pitanja koja su postavljena preko telefona, Interneta i putem SMS-a.

Putin je potvrdio da neće tražiti treći predsjednički mandat.

"Iako volim svoj posao, Ustav mi ne daje pravo da tražim treći mandat za redom".

Govoreći o nedavnim ubojstvima bankara i novinarke, ruski predsjednik se založio da se počinitelji pronađu i izvedu pred lice pravde. "Obveza države je dovesti do kraja svaku takvu istragu, a to se tiče ubojstva predstavnika medija i ubojstava u gospodarskom sektoru".

Andrej Kozlov, prvi zamjenik predsjednika Središnje banke, ubijen je u Moskvi 13. rujna, a novinarka Ana Politkovskaja, žestoka kritičarka politike Kremlja u Čečeniji, ubijena je 7. listopada. Osobe koje su izravno odgovorne za ubojstvo Kozlova su u pritvoru. "Nadam se da će se isto tako biti okončan rad na drugim zločinima ove vrste", rekao je Putin.

Što se tiče Gruzije, Putin je izjavio da je zabrinut zbog očite namjere gruzijskog vodstva da silom riješi teritorijalne probleme i da svoje otcjepljene regije nasilno natrag pripoji Gruziji.

On je istaknuo da Rusija ne planira povećati svoj teritorij pripajanjem Abhazije i Južne Osetije. "Glede uključivanja bilo kakvih teritorija u sastav Ruske Federacije, moram reći da mi ne namjeravamo povećati svoj teritorij", rekao je predsjednik odgovarajući na pitanje hoće li se te regije pridružiti Rusiji.

Govoreći o borbi protiv korupcije, izjavio je da je nužno poduzimanje koraka za razvoj institucija civilnog društva i slobodnih medija.

"Potrebno je vrijeme ( za iskorjenjivanje korupcije) i uporan rad javnih organizacija i cijele države. Naravno, potrebno je razviti institucije civilnog društva i slobodne medije".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙