FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga Radoslava Marića "Moja polnoćka"

ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Knjiga Radoslava Marića "Moja polnoćka" predstavljena je večeras na tribini Hrvatsko slovo uživo u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.
ZAGREB, 19. listopada 2006. (Hina) - Knjiga Radoslava Marića "Moja polnoćka" predstavljena je večeras na tribini Hrvatsko slovo uživo u Hrvatskoj kulturnoj zakladi u Zagrebu.

O knjizi su govorili predsjednik Hrvatskog žrtvoslovnog društva Zvonimir Šeparović, pisac predgovora knjige Nedjeljko Kujundžić i autor.

Šeparović smatra kako je knjiga svojevrsno svjedočanstvo o djelovanju jugoslavenske tajne komunističke policije UDBE. "Riječ je o njezinim metodama, politici, praćenju, utjecaju i moći", rekao je.

Autor dokumentirano piše o djelovanju skupine srednjoškolske mladeži sredinom pedesetih godina prošloga stoljeća, koja se, kako je rekao, borila za uspostavu hrvatske državne samostalnosti u vrijeme najžešće diktature proletarijata.

Brojni objavljeni dokumenti u knjizi pokazuju i tko je od Hrvata radio za UDBU a tko nije, dodao je.

Autor piše o onom što je proživio, napomenuo je Kujundžić ocijenivši kako i Hrvatsku obvezuje Deklaracija Europske unije da se obračuna s komunizmom.

Ustvrdio je kako neki američki autori navode da je bivši komunistički predsjednik Jugoslavije Josip Broz Tito likvidirao preko milijun ljudi. Ocijenio je kako bi onda po navedenim tim zlodjelima morao biti gori diktator od Pol Pota.

Američki Hrvat Radoslav Marić poznati je liječnik. Otišao je iz Hrvatske 1969., a kako je napomenuo Hrvatska nikad nije otišla iz njega.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙