FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završeni peti Dani hrvatske knjige i riječi u Subotici

SUBOTICA, 8. listopada 2006. (Hina) - Predstavljanjem knjige "Hrvati u Vojvodini - traganje za identitetom" u subotu navečer završeni su peti "Dani Balinta Vujkova".
SUBOTICA, 8. listopada 2006. (Hina) - Predstavljanjem knjige "Hrvati u Vojvodini - traganje za identitetom" u subotu navečer završeni su peti "Dani Balinta Vujkova".

Priređena u spomen na pokojnog književnika i najvećega sakupljača narodnih pripovijedaka vojvođanskih Hrvata, manifestacija je posljednjih godina prerasla u dane hrvatske knjige i riječi - projekt očuvanja književnog i dijalektalnog jezika bačkih Hrvata, ikavice.

"Bunjevačka ikavica izumire, no izučavanje ostavštine Balinta Vujkova, prije svega kroz nastavu na hrvatskom jeziku, daje nam nadu da će taj dijalekt i uopće hrvatski jezik biti očuvani", konstatirala je organizatorica Katarina Čeliković.

Tijekom tri dana manifestacija je okupila djecu, brojne glazbenike, multimedijalne umjetnike i lingviste iz Vojvodine, Austrije i Hrvatske.

Posebnu pozornost privukli su predstavnici Pučkog otvorenog učilišta koji su subotičku Hrvatsku čitaonicu darivali s nekoliko stotina knjiga iz njihove naklade.

Iz te nakladničke kuće predstavljena je ovom prigodom knjiga subotičkog autora Tomislava Žigmanova "Hrvati u Vojvodini - traganje za identitetom".

Sa skupa je vodstvu hrvatske zajednice u Vojvodini, koje se nije pojavilo na promociji, poručeno kako se mora zauzeti za distribuciju knjige koja bi u Hrvatskoj i Srbiji mogla pomoći razumijevanju života Hrvata u Vojvodini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙