FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 19. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

SYDNEY - Koju šapu vaš pas obično koristi kad se igra lopticom ili pridržava posudu iz koje jede? Ako je uvijek ili lijeva ili desna šapa, vaš ljubimac spada u jednu trećinu pasa koji preferiraju određenu šapu, jer im je to lakše. Ako nema očite preferencije, vaš pas spada među one dvije trećine koji se jednako se dobro službe objema šapama. Dr. Paul McGreevy, veterinar na Sydneyjskom sveučilištu, smatra ovo otkriće vrlo zanimljivim, budući kod pasa to saznanje može poslužiti kao vrlo dobar pokazatelj ponašanja životinja u kasnijem životu, a može biti od koristi i vlasnicima. Psi kojima je svejedno koju šapu koriste, bit će primjerice, manje uznemireni zbog jake buke, poput, pucnjave iz oružja, gromova ili buke koju stvara vatromet, smatra McGreevy koji je u svojem istraživačkom projektu radio sa 270 pasa.

ZAGREB/LOS ANGELES - Na snimanju popularne serije CSI: Miami koju mogu pratiti i hrvatski gledatelji, dogodio se pravi incident kada je u jednome trenutku policajac koji radi u osiguranju, ali nije bio na dužnosti, izvijestio prisutne da jezerom u Bicentennial parku gdje se odvijalo snimanje, pluta pravi leš. "Pravi" su forenzičari najavili obdukciju trupla, no za sada se smrt ne smatra sumnjivom. Ekipi serije CSI: Miami za potrebe novih epizoda bilo je potrebno nekoliko kadrova snimljenih iz zraka, kada je netko od snimatelja u helikopteru zamijetio truplo. Također, početkom tjedna u jednoj zgradi u Los Angelesu, gdje je u tijeku bilo snimanje druge slične serije o forenzičarima - CSI: New York pronađeno je mumificirano tijelo.

HANOJ - Pham Quoc Viet iz Ho Chi Minha (bivši Sajgon) pokušao je zaštititi svoje kokoši od štakora pa je postavio mišolovku u koju se ulovio - njegov susjed. Nesreća je u tome što je Viet (45) spojio mišolovku na kućni vod električne energije, kako bi bio siguran da će ubiti krupne štakore što su napadali njegovu perad. On je uspio uloviti nekoliko glodavaca prije nego što se dogodila nesreća. Tijelo susjeda Nguyen Van Hieua pronađeno je u dvorištu Vietove kuće. Policija je uhitila Vieta i optužila ga za ubojstvo iz nehata, ali još nije jasno što je Hieu tražio u njegovom kokošinjcu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙