FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 11. rujna 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

MUENCHEN - Roditelji pape Benedikta XVI. upoznali su se preko oglasa u jednim katoličkim novinama, objavio je u nedjelju njemački list Bild am Sonntag koji je istražio korijene Josepha Ratzingera. Bild am Sonntag piše kako je Joseph Ratzinger stariji koji je bio žandar, dvaput 1920. dao oglas u nadi da će naći za brak prikladnu katolkinju. Maria Peintner javila se na drugi oglas u tjedniku Altoettinger Liebfrauenbote, kada je Ratzinger već bio "viši državni službenik". Vjenčali su se 9. studenoga 1920. i imali troje djece. Kći Maria već je umrla, sin Georg umirovljeni je svećenik, a Joseph mlađi danas je papa.

HELSINKI - Francuski predsjednik Jacques Chirac se nakon niza neprimjerenih izjava na račun Finske toj državi sada pokušava iskupiti komplimentima pa je tako danas na otvaranju summita ASEM-a u Helsinkiju finskom premijeru Mattiju Vanhanenu rekao da je "najseksipilniji muškarac u državi". "Dopusti mi da te predstavim najseksipilnijem muškarcu u Finskoj. Vjeruj mi, tako piše u svim časopisima", rekao je Chirac španjolskom premijeru Joseu Luisu Rodrigezu Zapateru predstavljajući mu finskog premijera. Te riječi su slučajno čuli fotografi koji su se nalazili u blizini.

HOUSTON - Američka svemirska letjelica Atlantis u odličnom je stanju, kako se čini, pošto su astronauti u nedjelju, dan nakon lansiranja, vizualno pregledali njezin toplinski omotač, priopćio je čelnik NASA-e. Voditelj misije John McCullough kazao je da je "zasad sve u redu". Misija Atlantisa i njegovih šestero astronauta, koja će trajati 11 do 12 dana, uključuje nastavak izgradnje Međunarodne svemirske stanice (ISS) koja jako kasni zbog nesreće raketoplana Columbije 1. veljače 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙