FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21.00 sati

ZAGREB, 11. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati
ZAGREB, 11. rujna 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21.00 sati

BERLIN - Nakon što je zbog posljednjih novinskih napisa o privatnom životu najavio kako razmišlja o ostavci, Slaven Bilić ipak će ostati za kormilom hrvatske nogometne reprezentacije. Izbornik vatrenih se nalazi u Berlinu na seminaru Europske nogometne federacije (UEFA) zajedno s predsjednikom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatkom Markovićem i šefom svih mladih uzrasta Martinom Novoselcom. Bilić je iz Berlina na svoj 38. rođendan poručio kako će i dalje voditi hrvatsku vrstu i nije dvojbeno hoće li 7. i 11. listopada biti na klupi reprezentacije u susretima protiv Andore i Engleske. Da Bilić ostaje na klupi "kockastih" potvrdio je i glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić koji je naglasio kako Savez čvrsto stoji iza bivše zvijezde Hajduka, Karlsruhea, West Hama, Evertona i "Vatrenih".

PEKING - Hrvatski tenisač Mario Ančić pobjedom je startao na ATP teniskom turniru što se za nagradni fond od 500.000 dolara igra u Pekingu. Ančić je u susretu prvog kola parova zajedno s Indijcem Maheshom Bhupathiem pobijedio Hyung-Taik Leea i Yeuu-Tzuoa Wanga 6:3, 6:3. Ančića i Bhupathia u drugom kolu očekuje dvoboj protiv Amerikanaca Erica Butorca i Travisa Parrotta.

SARAJEVO - Vodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBIH) odbilo je ostavke izbornika Blaža Sliškovića i direktora reprezentacije Ahmeta Pašalića. Slišković je ostavku podnio nakon poraza od Mađarske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo kazavši kako su glavni razlozi njegova odlaska s klupe neosvajanje najavljenih šest bodova u prva dva kvalifikacijska susreta, te skandiranje dijela navijača "Baka, ustašo" i "Baka, kockaru". Istovremenu ostavku je podnio i Pašalić. Međutim, vodstvo Saveza očito ne želi samo tako pustiti Sliškovića i Pašalića. NSBIH je izdao priopćenje u kojem se tvrdi da Slišković i Pašalić imaju punu podršku i da njihove ostavke nisu prihvaćene.

LONDON - FIFA je 'izmislila' južnoafrički Robben Island kao mjesto na kojem bi se mogli pomiriti Zinedine Zidane i Marco Materazzi, protagonsti incidenta u finalnom susretu SP-a 2006. u kojemu je Zidane lošije prošao, jer je uzvrativši udarcem glavom na Materazzijevu verbalnu provokaciju bio isključen iz igre, a oslabljena Francuska poražena od Italije čiji su igrači poslije produžetaka igre bolje izvodili jedanaesterce (5:3). "FIFA želi da se Zidane i Materazzi pomire i da se izbriše mrlja s finalne utakmice odigrane 9. srpnja na SP-u u Berlinu, jer je zbog nje spektakularni okršaj Talijana i Francuza dobio, glede fair playa, negativnu ocjenu" - kazao je Blatter i dodao: "Postoji nekoliko opcija kako da dođe do pomirbe Materazzija i Zidanea, a jedna od njih je Robben Island, otok na kojemu je, u vrijeme apartheida, bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mendela proveo 27 godina na robiji."

RIZHAO - Hrvatska posada Šime Fantela - Igor Marenić iz zadarskog kluba Svetog Krševana pala je za dvije pozicije i trenutačno se nalazi na petom mjestu na Svjetskom prvenstvu u jedrenju klase 470 u kineskom gradu Rizhau. U današnja dva plova hrvatski jedriličari su imali nešto slabiji dan i u "zlatnoj skupini" osvojili su 12. i 3. mjesto i nakon deset plovova u konkurenciji 87 posada zauzimaju ukupno peto mjesto s minimalnim zaostatkom za trećeplasiranim Nizozemcima Coster/Coster. Fantela i Marenić imaju samo jedan negativan bod više. Bodovne razlike su vrlo male, a uvjeti za jedrenje vrlo teški. Vjetar je nestabilan, mjenja smjer i po 40 stupnjeva, a situaciju otežava i vrlo jaka morska struja. Na prvenstvu nastupaju još tri hrvatske posade. Posada Česić i Kujundžić (Split) je zauzela 19. i 10. mjesto i ukupno se nalazi na 20. mjestu. Srebrna i brončana skupina odjedrile su samo jedan plov. Kostov/Cupać (Uskok) su u srebrnoj skupini 18. (ukupno 47.), a Krpljević/Lalić (Mornar) u brončanoj sedmi (ukupno 65.).

VARŠAVA - Poljski premijer Jaroslaw Kaczynski pružio je punu podršku zajedničkoj kandidaturi Poljske i Ukrajine za organizaciju Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine. Poljski premijer je istaknuo u razgovoru s čelnicima Europske nogometne federacije (UEFA) kako državne vlasti stoje iza cijelog projekta bez obzira što se trenutačno nad Poljskim nogometnim savezom (PZPN) provodi istraga zbog sumnju u korupciju. Kaczynski i poljski ministar sporta, Tomasz Lipiec su uvjeravali čelnike UEFA-e da istraga u nogometnom savezu nije nikakvo zadiranje politike u sport, što UEFA strogo zabranjuje. Zbog sumnje u namještanje rezultata utakmica, korupciju i druge kriminalne aktivnosti policija je u posljednjih godinu dana privela 30 osoba iz poljskog nogometa. Osim Poljske i Ukrajine preostali kandidati za organizaciju EP-a 2012. godine su Italija, te zajedno Hrvatska i Mađarska.

LONDON - Najbolji golfer svijeta Amerikanac Tiger Woods i ovoga tjedna zauzima broj jedan na svjetskoj ljestvici najboljih igrača golfa. Woods vodi s prosjekom 22.80, na drugo mjesto je skočio njegov sunarodnjak Jim Furyk (8.99), a dominaciju Amerikanac potvrđuje i Phil Mickelson na trećem mjestu (8.70).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙