FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu otvoreni Dani piva

KARLOVAC, 25. kolovoza 2006. (Hina) - U Karlovcu su večeras, uz povorku kroz grad, vatromet i bogati program, otvoreni jubilarni 20. Dani piva, i u sklopu njih 6. Obrtnički sajam,
KARLOVAC, 25. kolovoza 2006. (Hina) - U Karlovcu su večeras, uz povorku kroz grad, vatromet i bogati program, otvoreni jubilarni 20. Dani piva, i u sklopu njih 6. Obrtnički sajam,

Prigodnim ceremonijalom 10-dnevne Dane piva zajednički su otvorili karlovački gradonačelnik, Miro Škrgatić i predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Monique Peters.

Gradonačelnik Škrgatić istaknuo je kako su Karlovački dani piva "najveća gospodarsko-turistička priredba te vrste jugoistočno od October festa u Muenchenu".

Dani piva održavat će se do 3. rujna na Sportsko rekreacijskom centru "Korana", na više od 30 tisuća četvornih metara prostora. Najavljen je bogat glazbeni domaći i međunarodni program - od folklora do jazza, a na izložbenim i prodajnim štandovima predstavit će se velike i male tvrtke.

Uz pet velikih pivarskih šatora domaćih tvrtki ove je godine i jedan šator "Bavarska pivnica", tj. October fest u malom, sa programom "Ka international music fest".

Gradovi Munchen i Karlovac bratski su gradovi pa je zbog toga Muenchen iznimno odobrio da se obilježja October festa, sa svom tipičnom ponudom i nošnjama (uključujući i tipične krigle piva od jedne litre), predstave po prvi put izvan Muenchena, kazao je Škrgatić.

Ovogodišnji karlovački Dani piva počeli su velikom povorkom od oko 650 sudionika, predvođenih s kočijom u kojoj su bili predsjednica Uprave Karlovačke pivovare Peters i gradonačelnik Škrgatić.

U povorci je bilo i 200-tinjak sudionika 9. Međunarodnog festivala folklora, koji se održava ovih dana u Karlovačkoj županiji. Gosti su predstavili svoju tradicijsku baštinu odmah nakon ceremonijala otvorenja i time obogatili program plesovima i običajima Letonije, Moldavije, Nizozemske, Poljske, Portugala i Turske.

Među mnogobrojnim uzvanicima otvorenju su bili nazočni ministar gospodarstva Branko Vukelić i gosti iz Karlovcu bratskih gradova Alesandrije i Muenchena

Za vrijeme dok se bogata povorka kretala gradom, župan Karlovačke županije Ivica Horvat je u jednom od šatora otvorio "6. Sajam obrtništva", na kojem 40 obrtnika iz pet hrvatskih županija izlažu svoju robu i predstavljaju svoje usluge.

Hrvatske šume i ove godine na Danima piva imaju "Šumarski kutić", na kojem, uz ugostiteljsku ponudu divljači, prezentiraju svoju turističku djelatnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙