FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 21. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.
ZAGREB, 21. kolovoza 2006.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 4,30 sati.

ZAGREB - Ukupni javni dug Hrvatske, koji podrazumjeva unutarnji i vanjski dug države, izvanproračunskih fondova i lokalne države, te izdana državna jamstva, krajem svibnja ove godine iznosio je 113,9 milijardi kuna ili 46,1 posto nominalne vrijednosti očekivanog BDP-a za ovu godinu, podaci su Ministarstva financija. Doda li se tom i dug Hrvatske banke za obnovu i razvoj s iznosom od 6,45 milijardi kuna, javni dug je krajem svibnja iznosio 120,4 milijardi kuna ili 48,7 posto procijenjenog BDP-a. Prema podacima iz redovnog mjesečnog statističkog biltena Ministarstva financija, iznos ukupnog javnog duga, danih jamstava i duga HBOR-a u svibnju je u odnosu na travanj smanjen za 70,8 milijuna kuna. Podaci samo za središnju državu pokazuju da u ukupnom njenom dugu od 86,6 milijardi kuna prevladava unutarnji dug s iznosom od 54,3 milijarde kuna, što je u odnosu na travanj povećanje za 25,7 milijuna kuna. Istodobno je pak vanjski dug središnje države smanjen za 61,1 milijun kuna i krajem svibnja iznosio je 32,3 milijarde kuna.

BARBAN - Danijel Učkar iz Hreljića sa 7 osvojenih bodova u tri trke osvojio je naslov slavodobitnika 31. trke na prstenac, čije je završno nadmetanje održano jučer u istarskom mjestu Barbanu. U nadmetanju je sudjelovalo je 16 konjanika. Danijelu Učkaru je pripala skulptura "Prstenac", rad labinskog akademskog kipara Josipa Diminića, te 20 tisuća kuna. Pehar Hrvatskog časničkog zbora Istarske županije za najviteškije držanje dobio je najstariji konjanik, 45-godišnji Bruno Kožljan. Barbanska Trka na prstenac datira iz 1696., a obnovljena je 1976. Konjanici, odjeveni u narodne nošnje, u trku kopljem gađaju prstenac. Pogodci u krug prstenca boduju se s pola, jednim, dva i pogodak u sridu s tri boda.

KARLOVAC - Svečanom povorkom kroz Karlovac i nastupima sedam folklornih ansambala iz Portugala, Letonije, Nizozemske, Poljske, Moldavije, Turske i Hrvatske, otvoren je sinoć 9. međunarodni festival folklora. Ukupno 210 folkloraša iz gostujućih grupa te po nekoliko desetaka iz karlovačkih folklornih ansambala Matija Gubec i Ivan Mažuranić nastupat će u narednih šest dana u Karalovačkoj županiji i u Crikvenici. Festval se zatvara 26. kolovoza na središnjoj pozornici Dana piva. Festival se održava pod okriljem UNESCO-ovog Međunarodnog savjeta organizatora festivala folklora i tradicionalne kulture, a pokrovitelji su hrvatsko Ministarstva kulture, Karlovačka županija, Hrvatska turistička zajednica.

DUBROVNIK - Na programu 57. dubrovačkih ljetnih igara sinoć je na dubrovačkom predjelu Medarevo prikazana treća ovosezonska dramska premijera, "Ptice @ točka.hr" u izvedbi Festivalskog dramskog ansambla. Prema Aristofanovoj komediji "Ptice" napisali su je Paolo Magelli, Željka Udovičić i, kako navode, prijetelji. Režirao ju je Paolo Magelli, dramaturg je Željka Udovičić. Scenograf je Hans-Georg Schafer, kostimograf je Leo Kulaš, a autor glazbe Ljupčo Konstantinov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙