FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 25. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 25. srpnja 2006. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

JERUZALEM - Američka državna tajnica Condolezza Rice izjavila je u utorak na sastanku s izraelskim premijerom Ehudom Olmertom da je došlo vrijeme za novi Bliski istok i trenutačno okončanje nasilja u regiji. Rice je kazala da prekid vatre u Libanonu mora doći s uvjetima koji će omogućiti postizanje trajnog mira. Olmert je rekao da je "Izrael odlučan nastaviti borbu protiv Hezbollaha", te da njegova vlada "neće oklijevati u poduzimanju oštrih mjera protiv onih koji gađaju nevine civile s tisućama raketa i projektila i samo s jednim ciljem - da ih ubiju".

JERUZALEM - Izraelska kopnena ofenziva neće ići izvan južnog Libanona, izjavio je u utorak zapovjednik izraelske vojske Hemi Livni. On je rekao da će se izraelske snage pokušati uništiti najisturenije položaje Hezbollaha i lokacije s kojih lansiraju rakete u južnom Libanonu. U međuvremenu se nastavlja i izraelsko-palestinski sukob, a gerilci Hezbollaha u utorak su ispalili najmanje jedanaest raketa na sjevder Izraela.

MINSK - Predsjednik Venezuele Hugo Chavez izjavio je u utorak kako je s bjeloruskim predsjednikom Alexanderom Lukašenkom postigao strateški pakt u borbi protiv američkog imperijalizma. Chavez nije precizirao što će sve savezništvo uključivati. Predsjednik Venezuele žestoki je kritičar Sjedinjenih Država koji se zauzima za ujedinjenje Južne Amerike protiv utjecaja Washingtona. Chavez u utorak iz Bjelorusije odlazi u Moskvu gdje će potpisati ugovor o kupnji ruskih borbenih zrakoplova i helikoptera. Njegova međunarodna turneja uključuje još Katar, Iran, Vijetnam i Mali.

BAGDAD - Šest iračkih policajaca poginulo je a 30 ih je ozlijeđeno u ponedjeljak navečer u sukobu snaga reda i oružanih skupina u središtu Bagdada, doznaje se u utorak iz policijskih izvora. Do sukoba je došlo u ulici Haifa, nedaleko od Zelene zone, dobro utvrđene zone iračkog glavnog grada u kojoj se nalaze uredi vlade i veleposlanstvo SAD-a. Policija je u utorak objavila da je pronašla tijela pet poljoprivrednih radnika koj su dan ranije oteti u selu pokraj Baqube, 60 kilometara sjeveroistočno od Bagdada. Na tijelima su bili vidljivi znakovi mučenja i prostrijelnih rana.

ZAGREB - Njemačka će u srijedu potpisati protokol koji će povjesničarima omogućiti uvid u arhive s milijunima nacističkih dosjea koji svjedoče o načinu na koji je proveden holokaust, objavilo je ministarstvo vanjskih poslova. Sporazum je postignut u travnju u njemačkom gradu Bad Arolsenu na sastanku Međunarodne službe za traganje, ogranka Međunarodnog odbora Crvenog križa u kojoj su predstavnici 11 država. Nakon potpisivanja, protokol mora ratificirati svih 11 zemalja, nakon čega će arhivi biti otvoreni. Potpisivanje protokola najgorljivije su tražili preživjeli i obitelji žrtava holokausta ističući da bi u suprotnom sudbina njihovih najbližih mogla pasti u zaborav.

JAKARTA - Militantna islamistička skupina podnijela je krivičnu prijavu protiv Miss Universe Indonezije optužujući je za nedolično ponašanje, objavio je u utorak odvjetnik skupine. Sudjelovanje Nadine Chandrawinata na izboru ljepote i izlaganje tijela u kupaćem kostimu "uvreda je dostojanstvu svih Indonežana, osobito žena", rekao je Sugito, odvjetnik Islamske obrambene fronte. Sugito je dodao da su kaznene prijave podnesene i protiv još četvoro ljudi uključenih u sponzoriranje i organiziranje nastupa Chandrawinate.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙