FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 20. srpnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

PLOVDIV - Hrvatski boksač Boris Katalinić izgubio je četvrtfinalni dvoboj u kategoriji do 64 kilograma na Europskom prvenstvu u Plovdivu u Bugarskoj. Katalinića je sa 30-9 svladao domaći predszavnik Boris Georgiev.

PORTUGALETE - Hrvatska vaterpolska reprezentacija u 2. je kolu polufinalne skupine Svjetske lige u španjolskom gradu Portugalete upisala i drugu pobjedu, naši su vaterpolisti bili bolji od Grčke sa 10-5.

ZURICH - Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) nakon saslušanja kaznila je Zinedinea Zidanea s tri, a Marca Materazzija s dvije utakmice zabrane igranja zbog incidenta u finalu Svjetskog prvenstva prije 11 dana. Zidane je na Materazzijeve verbalne provokacije odgovorio udaranjem glavom u prsa talijanskog braniča, no kako mu je to bila posljednja utakmica u karijeri prihvatio je da kao kaznu za crveni karton u finalu SP-a odradi tri dana društeno-korisnog rada. Usto, bivši kapetan reprezentacije Francuske kažnjen je i sa 7.500 švicarskih franaka. Materazzi je novčano kažnjen sa 5.000 franaka.

"Oba igrača su u svojim izjavama potvrdila da su Materazzijevi komentari bili uvredljivi, ali ne i rasistički. Također, oba igrača su se tijekom ispitivanja ispričala FIFA-i zbog nedoličnog ponašanja, te izrazila žaljenje zbog incidenta. Kako je Zinedine Zidane okončao svoju karijeru, Disciplinska komisija je prihvatila njegov prijedlog da kaznu odradi kroz tri dana društenog rada s djecom i mladeži u okviru FIFA-inih humanitarnih aktivnosti", stoji u službenom priopćenju.

MORZINE - Amerikanac Floyd Landis (Phonak) pobjednik je 17. etape biciklističke utrke "Tour de France" vožene od Saint-Jean-de-Mauriennea do Morzinea u dužini od 200.5 kilometara. Landis je ciljem prošao u vremenu od 5:23:36 sati, 5:42 minute zaostao je drugoplasirani Španjolac Carlos Sastre (CSC), a 5:58 treći Francuz Christphe Moreau (Ag2r).

Tri dana prije završetka "Toura" u vodstvu se i dalje nalazi Pereiro, ali sada sa samo 12 sekundi prednosti u odnosu na drugog Sastrea, te 30 ispred trećeg Landisa. Kako je pred biciklistima u subotu još 57 km dugačak kronometar, disciplina u kojoj je Landis osjetno bolji od Pereira i Sastrea, Amerikanac je ponovno postao glavni kandidat za pobjedu na ovom "Touru" prepunom preokreta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙