FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grad Split predstavio 4 milijuna eura vrijedne municipalne obveznice

SPLIT, 12. srpnja 2006. (Hina) - Grad Split i Zagrebačka banka predstavili su danas prvu seriju municipalnih obveznica, vrijednih četiri milijuna eura, kojima će se financirati gradnja osam kapitalnih infrastrukturnih objekata.
SPLIT, 12. srpnja 2006. (Hina) - Grad Split i Zagrebačka banka predstavili su danas prvu seriju municipalnih obveznica, vrijednih četiri milijuna eura, kojima će se financirati gradnja osam kapitalnih infrastrukturnih objekata.

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić, na predstavljanju u Vili Dalmaciji, naveo je kako će se obveznicama, koje će biti izdane 24. srpnja, financirati uređenje rive i Manđerove ulice te Ulice kralja Tomislava s postavljanjem ploča s imenima splitskih olimpijaca, zatim gradnja garažnog centra Dobri, produženje Vukovarske ulice, dovršenje Doma mladeži, izgradnja šest do sedam školskih sportskih dvorana i pješački most za Sveučilišni kampus iz Boškovićeve preko Ulice Matice hrvatske.

Ostatak novca namirit će se javno-privatnim partnerstvom, najavio je Puljić, a na taj se način kani financirati i izgradnja nove zgrade gradske uprave na Trgu Hrvatske bratske zajednice, za što bi se privatnom investitoru u zamjenu ponudila sadašnja zgrada - Banovina koja bi se prenamijenila u hotel visoke kategorije.

Druga serija municipalnih obveznica, također vrijednih četiri milijuna eura, bit će izdana u prosincu ove godine, a gradonačelnik Puljić najavio je da će od Vlade za iduću godinu tražiti odobrenje za izdavanje obveznica ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna, za financiranje daljnjih projekata važnih za razvoj grada, poput preseljenja željezničkog i autobusnog kolodvora, jer je, kako je rekao, grad Split za to kreditno sposoban.

Danas predstavljene obveznice, građani, tvrtke i institucije moći će upisati u svim poslovnicama Zagrebačke banke, a trgovanje njima počet će 26. srpnja, rekao je predsjednik Uprave te banke Franjo Luković ističući zadovoljstvo što sudjeluju u tom projektu u gradu u kojemu podržavaju šest i pol tisuća malih poduzetnika i oko 1200 srednjih i velikih tvrtaka s više od dvije milijarde kuna kredita u projektima vezanima uglavnom uz turizam i brodogradnju.

Grad Split očekuje da će se obveznicama pokrenuti snažan investicijski ciklus i realnima učiniti ambicije da taj grad postane turistička metropola osposobljena za brzi gospodarski iskorak koji će građani osjetiti kroz veći standard i veću mogućnost zapošljavanja, poručio je gradonačelnik Puljić pozvavši građane i tvrtke da u što većem broju sudjeluju u kupnji obveznica, jer je to sigurna štednja koja će se višestruko isplatiti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙