FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Municipalne obveznice izdaje i Grad Split

ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Municipalne obveznice izdaje i Grad Split
ZAGREB, 10. srpnja 2006. (Hina) - Municipalne obveznice izdaje i Grad Split

Uz Koprivnicu i Zadar, čijim se obveznicama već trguje, te Rijeku, za čije obveznice traje upis, minicipalne obveznice izdat će i Grad Split, i to, kako se navodi u danas objavljenom javnom pozivu na upis obveznica, u vrijednosti od 4 milijuna eura i dospijeća 2013. godine.

Obveznice će biti izdane 24. srpnja ove godine, a upis će trajati od 14. do 20. srpnja.

Kako se navodi u rješenju Hrvatske agencije za nadzor financijski usluga (Hanfa), kojim se odobrava prospekt za ovo izdanje obveznica, Vlada je Gradu Splitu suglasnosti za izdavanje obveznica, odnosno zaduživanje, izdala u travnju ove godine, i to za ukupni iznos od 8 milijuna eura (oko 58,55 milijuna kuna).

Ukupno će se zaduženje realizirati u dvije tranše, od kojih se druga očekuje početkom prosinca ove godine, a sredstva prikupljena izdavanjem obveznica koristit će se za financiranje razvojnih projekata.

Među tim projektima je nekoliko projekata obnove gradskih prometnica, zatim projekt stambeno-poslovnog objekta s garažama u Ujevićevoj ulici, vrijedan 217 milijuna kuna, kao i uređenje Rive te ulaganje u sportske dvorane, temeljem javno-privatnog partnerstva.

Poslove agenta i pokrovitelja ovog izdanja za Grad Split provodi Zagrebačka banka, koja je odabrana između osam banaka na pozivnom natječaju, a obveznice će biti uvrštene u Službeno tržište (prva kotacija) Zagrebačke burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙