FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izdanje obveznica Nexe grupe vrijedno 750 milijuna kuna

ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis
ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Hina- Financijski servis

Izdanje obveznica Nexe grupe vrijedno 750 milijuna kuna

Našička grupacija za proizvodnju građevinskog materijala Nexe grupa izdala je korporativne obveznice ukupnog nominalnog iznosa od 750 milijuna kuna, kamatne stope 5,5 posto i dospijeća 2011. godine, koje su osigurane jamstvom članice grupe, društva Našicecement.

Obveznice su uvrštene u Usluge depozitorija i Usluge prijeboja i namire Središnje depozitarne agencije, a u ponedjeljak, 19. lipnja bit će uvrštene u prvu kotaciju (Službeno tržište) Zagrebačke burze.

Izdanje obveznica Nexe grupe predstavlja trenutno najveće korporativno izdanje obveznica na domaćem tržištu dužničkih vrijednosnih papira.

Agenti i Pokrovitelji izdanja i Agenti uvrštenja obveznica Nexe grupe na Zagrebačku burzu su Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, dok HVB Splitska banka u izdanju sudjeluje u statusu suaranžera.

Kako se navodi u objavi aranžera i pokrovitelja, obveznice Nexe grupe izazvale su veliki interes brojnih institucionalnih investitora, među kojima su najznačajnije banke, mirovinski i investicijski fondovi.

Izdavanjem obveznica Nexe grupe, potaknuto povoljnim uvjetima financiranja u kunama, nastavljen je rast i izrazita aktivnost tržišta dužničkih vrijednosnih papira u 2006. godini.

Na tržištu je do sada već izdano 10 tranši komercijalnih zapisa, druga tranša državnih kunskih obveznica

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙