FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 9. srpnja 2006. (Hina) - Zanimljivosti iz svijeta.

PAMPLONA - Tisuće entuzijasta trčalo je u nedjelju s bikovima u trećoj od osam planiranih utrka bikova u Pamploni tijekom godišnjeg festivala svetoga Fermina. Jednu osobu bik je izbo rogovima u utrci uskim uličicama starog dijela grada, javila je španjolska televizija. Stotine tisuća Španjolaca i stranih turista svake godine dođe u grad, koji ima samo 185.000 stanovnika, kako bi sudjelovali u utrkama bikova, koje je proslavio Ernest Hemingway u djelu "Sunce se ponovo rađa". Devetodnevni festival obuhvaća i brojne koncerte, vatromet i dječje aktivnosti. Također, prate ga i brojni prosvjedi boraca za zaštitu životinja.

SALT LAKE CITY - Cenzuriranje filmova na DVD-u ili video kaseti predstavlja povredu saveznih zakona o autorskim pravima i nekoliko tvrtki koje to rade moraju predati svoj inventar hollywoodskim studijima, odlučio je američki sud. Uklanjanje nepoželjnih riječi, seksa i nasilja iz filmova je "nelegitimno" i šteti hollywoodskim studijima i redateljima koji posjeduju prava na film, izjavio je američki sudac Richard P. Matsch u svojoj odluci donešenoj u Denveru ovog tjedan.

NEW DELHI - Indijski zlatar koji je počinio samoubojstvo progutavši cijanid u poruci je ostavio kratak opis okusa toga brzo djelujućeg otrova. "Peče na jeziku i ima gorak okus", napisao je u svojim posljednjim trenucima. Budući da cijanid izaziva smrt odmah nakon konzumacije, dosad se nije znalo kakva je okusa. Stoga je opisivan samo kao bijeli prašak oštra mirisa, koji podsjeća na badem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙