FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.
ZAGREB, 22. lipnja 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta.

TOKIO - Jedan japanski stručnjak smatra da je uzrok smanjene stope nataliteta u Japanu jednostavna činjenica da Japanci ne prakticiraju dovoljno često seks. Istraživanje, u kojem je sudjelovalo 936 osoba u dobi od 16 do 49 godina, pokazalo je da 31 posto ispitanika nije imalo seksualne odnose više od mjesec dana "zbog određenih razloga". Stopa nataliteta u Japanu je prošle godine pala na najnižu razinu na 1,25, a demografi tvrde kako je potrebno da iznosi 2,1 godišnje da bi se spriječilo opadanje broja stanovnika. Direktor japanske Udruge za planiranje obitelji Kunio Kitamura da dok je velik broj muškaraca u radoholičnom Japanu jednostavno "pod stresom" pa nemaju dovoljno energije za seks, drugi parovi jednostavno nemaju redovito seksualne odnose. U istraživanju je 44 posto ispitanika izjavilo da nije imalo seksualne odnose s drugim spolom jer im je to "zamorno" ili "jako zamorno".

LONDON - Oxford rječnik podržao je teoriju da je svijet opsjednut "vremenom", objavivši u četvrtak da se ta riječ najčešće upotrebljava u engleskom jeziku. Na listi od 25 najčešće upotrebljavanih imenica riječ "vrijeme" slijede još neke riječi koje označavaju vrijeme - "godina" na trećem mjestu, "dan" na petom i "tjedan" na 17. Od drugih imenica riječ "osoba" je druga najčešće upotrebljavana imenica, "muškarac" se nalazi na sedmom mjestu, "žena" na 14., i dijete na 12. Riječ "vlada" je na dvadesetom mjestu, a "rat" na 49., dok riječ "mir" nije uopće našla mjesto među prvih sto.

LONDON - Intimni dnevnici Petea Dohertyja koji iznose pojedinosti iz njegove karijere, borbe s ovisnošću o drogama i kratke ali burne veze s manekenkom Kate Moss bit će objavljeni iduće godine, objavila je britanska izdavačka kuća Orion Publishing Group Ltd. Dnevnici 27-godišnjeg frontmana skupine Babyshambles obuhvaćaju crteže, fotografije, pjesme i komentare filmova sakupljene u 20 bilježnica. Sve će to biti objavljeno u ožujku iduće godine. Dohertyjevi dnevnici, koji će biti objavljeni u ožujku iduće godine, ocrtavaju njegov put od anonimnosti do slave, kazao je izdavač Ian Preece. Dnevnici su počeli nastajati 1999. godine, prije vremena kada je privukao pozornost na sebe sa svoji post-punk bandom Libertines koji više ne postoji.

SYDNEY - Australska pjevačica Kyle Minogue nastavit će krajem godine turneju "Showgirl", 18 mjeseci nakon što ju je prekinula radi liječenja od raka dojke, objavili su u četvrtak njeni promotori. Turneja će promijeniti ime u "Showgirl: povratak", izjavio je direktor Frontier Touring Company Michael Gudinski. Prvi koncert će se održati 11. studenoga u Sydneyu, a posljednji 17. prosinca u Melboruneu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙