FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministri Čobanković i Kalmeta predstavili knjigu "Hrvatski misir"

ZADAR, 6. srpnja 2006. (Hina) - U Zadru je večeras svečano predstavljena knjiga "Hrvatski misir" poznatog profesora Agronomskog fakulteta u Zagrebu Ante Kolege.
ZADAR, 6. srpnja 2006. (Hina) - U Zadru je večeras svečano predstavljena knjiga "Hrvatski misir" poznatog profesora Agronomskog fakulteta u Zagrebu Ante Kolege.

Knjiga na 177 stranica obrađuje poljoprivredu kroz predstavljanje uspješnih poljoprivrednika u Ravnim kotarima, a protkana je autorovim zapažanjima o ključnim problemima poljoprivrede. Uz samog autora dr. Kolegu, knjigu su predstavili ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Njih su dvojica svojedobno bili i studenti Ante Kolege.

Govoreći o knjizi, ministar Čobanković je rekao da ona pokazuje smjer kojim treba ići hrvatska poljoprivreda. Hrvatskoj poljoprivredi su najpotrebnije tržište, marketing i proizvod, ali ne bilo kakav proizvod, nego proizvod više kakvoće kako bi oni koji proizvode mogli time osigurati svoju egzistenciju, rekao je ministar Čobanković.

Dodao je da u hrvatskoj poljoprivredi nije jako dobro, ali neke tvari se pokreću. Potrebno je isticati svijetle primjere kako bismo išli u pravom smjeru, a smjer je da se što više radi uz primjenu znanosti i struke. Na tim postavkama je temeljena i ova knjiga, rekao je Čobanković.

Ministar Božidar Kalmeta istaknuo je da ova knjiga nije pisana, kako je rekao, dosadnim stručnim jezikom, nego predstavlja štivo koje govori i o hrvatskom poljoprivrednom proizvodu i o hrvatskom turizmu. Ona promovira hrvatski dio Mediterana i poljoprivredu na ovom području, rekao je Kalmeta.

Na predstavljanju je rečeno da je "misir" biblijski vrt prepun izobilja, te da područje Ravnih kotara po svojim potencijalima također predstavlja misir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙