FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Actavis objavio namjeru objavljivanja ponude za Plivu

ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Islandska farmaceutska kompanija Actavis objavila je u današnjem tisku Obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive.
ZAGREB, 6. srpnja 2006. (Hina) - Islandska farmaceutska kompanija Actavis objavila je u današnjem tisku Obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive.

Obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive, u ponedjeljak je objavila američka kompanija Barr Pharmaceuticals.

Actavic u obavijesti, objavljenoj u današnjem Večernjem listu, ističe namjeru da objavi ponudu za preuzimanje radi stjecanja svih Plivinih dionica s pravom glasa.

Navodi se da u trenutku davanja obavijesti, Actavis ima 1.650.316 redovnih dionica i prava glasa, što predstavlja 8,87 posto od ukupnog broja redovnih dionica, odnosno 9,35 posto ukupnog broja glasova, umanjeno za pravo glasa iz vlastitih dionica izdavatelja.

Dodaje se da Actavis djeluje zajedno s Quaestus Private Equity Partnerima, koji ima 122.087 redovnih dionica i prava glasa, što predstavlja 0,657 posto od ukupnog broja redovnih dionica Plive, odnosno 0,69 posto ukupnog broja glasova umanjenog za pravo glasa iz vlastitih dionica izdavatelja.

Ponuditelj, odnosno Actavis, djeluje zajedno i s društvom Herkonugil ehf (Island), koji u trenutku davanja ponude nema nijednu redovnu dionicu ni pravo glasa.

Zajedno, Actavis, Quaestus i Herkonugil raspolažu s 1.772.403 redovne dionice i prava glasa, što predstavlja 9,53 posto ukupnog broja redovnih dionica Plive, odnosno 10,05 posto od ukupnog broja glasova umanjenog za pravo glasa iz vlastitih dionica izdavatelja.

U obavijesti se ističe da će Actavis objaviti ponudu za preuzimanje u roku i na način propisan Zakonom o preuzimanju dioničkih društava.

Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) potvrdila je na svojim web stranicama da je jučer zaprimila Actavisovu obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive, a potvrda je jučer stigla i iz Plive.

Američka kompanija Barr Pharmaceuticals obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje Plive objavila je u ponedjeljak, najavljujući također da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje, tj. ponudu za stjecanje svih dionica Plive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙