FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plivin osvrt na objave kompanija Acativs i Barr

ZAGREB, 30. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatska farmaceutska kompanija Pliva preporučila je danas svojim dioničarima da ne poduzimaju bilo kakve radnje sa svojim dionicama Plive do objave ponude koju se američki Barr obvezao učiniti ili bilo koje ponude na koju bi se islandski Actavis mogao ili morao obvezati.
ZAGREB, 30. lipnja 2006. (Hina) - Hrvatska farmaceutska kompanija Pliva preporučila je danas svojim dioničarima da ne poduzimaju bilo kakve radnje sa svojim dionicama Plive do objave ponude koju se američki Barr obvezao učiniti ili bilo koje ponude na koju bi se islandski Actavis mogao ili morao obvezati.

Pliva to navodi u svom današnjem osvrtu na objave kompanija Actavis i Barr o njihovim poboljšanim ponudama za kupnju Plivinih dionica.

Na sinoćnju objavu za medije Actavis Group-e o prijedlogu ponude Plivinim dioničarima od 723 kuna po dionici (dodatno sa predloženih 12 kuna dividende to čini ukupnu naknadu u gotovini od 735 kuna po dionici), Pliva čeka formalnu obavijest o namjeri objavljivanja ponude za preuzimanje u skladu sa zahtjevom iz članka 5. stavak 2. Zakona o preuzimanju dioničkih društava.

Nakon formalne obavijesti o takvoj namjeri, Pliva će zatražiti pojašnjenje o većem broju elemenata prijedloga tvrtke Actavis, kako bi omogućila Nadzornom odboru da objavi svoje obrazloženo mišljenje o ponudi za preuzimanje nakon objave ponude, kako to zahtijeva Zakon o preuzimanju dioničkih društava.

Pliva je, navodi se, također upoznata s današnjom objavom za medije tvrtke Barr Pharmaceuticals o povećanoj ponudi od 743 kuna po dionici (dodatno sa predloženih 12 kuna dividende to čini ukupnu naknadu u gotovini od 755 kuna po dionici) Plivinim dioničarima.

Ponuda koju je objavio Barr kao i prijedlog Actavis-a, navode iz Plive, sadrže potencijalna sporna pitanja koja moraju biti riješena pri američkim agencijama za zaštitu tržišnog natjecanja.

Pliva vjeruje da je zadovoljavajuće rješenje moguće u oba slučaja te da je vrijeme, koje je potrebno kako bi sporna pitanja bila riješena, slično za obje ponude.

Napominje se da prema američkom zakonu, svi koji predlažu transakcije kakve su predložili Barr i Actavis, moraju ih prijaviti američkim agencijama za zaštitu tržišnog natjecanja te poštovati vremenske okvire potrebne za provođenje zakonskih procedura.

Za bilo kojeg ponuditelja zatvaranje ponude za Plivu, prije rješavanja spornih pitanja, značilo bi kršenje američkog zakona o zaštiti tržišnog natjecanja, upozorava se.

"Do objave ponude koju se Barr obvezao učiniti ili bilo koje ponude na koju bi se Actavis mogao ili morao obvezati, Pliva preporučuje dioničarima da ne poduzimaju bilo kakve radnje u pogledu njihovih dionica Plive".

Pritom se podsjeća da prema Zakonu o preuzimanju dioničkih društava čim neka osoba, direktno ili indirektno, stekne više od 25 posto dionica izdavatelja obvezna je o tome bez odgode obavijestiti izdavatelja, javnost i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga te objaviti ponudu za preuzimanje.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙