FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Actavis potvrdio namjeru objave javne ponude za Plivu

ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Actavis potvrdio namjeru objave javne ponude za Plivu
ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Actavis potvrdio namjeru objave javne ponude za Plivu

HINA - Financijski servis

Islandska farmaceutska kompanija Actavis priopćila je da danas da je obavijestila Plivu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (HANFA) da namjerava izdati ponudu za preuzimanje Plive.

Actavis ističe da je spreman nastaviti svoje aktivnosti u skladu s hrvatskim Zakonom o preuzimanju (dioničkih društava) i svim ostalim zakonima i propisima Republike Hrvatske, kao i regulativom HANFA-e.

U Actavisovom priopćenju kaže se da je "Actavis u zadnjih nekoliko mjeseci više puta kontaktirao Plivin menadžment s jasnim prijateljskim namjerama te da je još uvijek otvoren prema postizanju konsenzusa".

Tvrdi se da je Actavis, postupajući u dobroj namjeri, predao na Plivin zahtjev, visoko konkurentnu ponudu, koja je viša od cijene ponude podržane od strane Plivinog Nadzornog odbora u njihovoj objavi za medije od 27. lipnja 2006.

Islandska kompanija izražava zabrinutost činjenicom da je, kako se navodi, "Plivina Uprava odlučila stati na stranu jednog od ponuđača tijekom razgovora sa zainteresiranim stranama, kao i tijekom analize strateških opcija koje su Plivi stajale na raspolaganju, na taj način ne djelujući u najboljem interesu Plivinih dioničara".

Navodi se da, u skladu sa zakonom, u slučaju da je objavljena namjera javnog preuzimanja kompanije koja kotira na burzi, strana koja kreće u preuzimanje mora na propisani način obavijestiti HANFU o svojim namjerama te zatražiti njezino odobrenje prije moguće objave javne ponude. Tek tada je, ističe Actavis, Nadzorni odbor, a ne Uprava Plive, pozvan izraziti svoje meritorno mišljenje o uvjetima ponude, kao i o ponuđenoj cijeni.

Actavis je "uvjeren da će hrvatska Vlada osigurati da se sve strane u potpunosti pridržavaju odredbi Zakona o preuzimanju, kao i ostalih primjenjivih pravila i regulative", navodi se u priopćenju te tvrtke.

Actavisov konkurent za preuzimanje Plive, američki Barr, namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Plive objavio je u ponedjeljak u dnevnom tisku, najavljujući da će u zakonom propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje, tj. ponudu za stjecanje svih dionica Plive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙