FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pliva o obavijesti Actavisa

ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Pliva o obavijesti Actavisa
ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Pliva o obavijesti Actavisa

HINA - Financijski servis

Zagrebačka Pliva potvrdila je da je danas primila formalnu obavijest od kompanije Actavis Group o namjeri objavljivanja ponude za kupnju svih Plivinih dionica s pravom glasa, te ponovila svoju preporuku dioničarima da do objave ponuda na koje su se obvezali i Barr i Actavis ne čine ništa sa svojim dionicama.

U osvrtu na formalnu obavijest Actavisa, koji je Pliva objavila preko Zagrebačke burze, Pliva je obznanila i da Actavisova obavijest ne sadrži nikakve detalje vezane za opcijske ugovore, uključujući izvršnu cijenu i plaćenu premiju, kao ni uvjete pod kojima su ili vremenski period u kojem su one izvršive.

Naime, Pliva podsjeća da se Actavis u objavi za medije od 29. lipnja o prijedlogu ponude Plivinim dioničarima od 723 kuna po dionici (dodatno na predloženih 12 kuna dividende što čini ukupnu naknadu u gotovini od 735 kuna po dionici) očitovao da je sklopio opcijske ugovore za određeni broj globalnih depozitarnih zapisa, tzv. GDR-a, koji predstavlja 1.894.650 redovnih dionica PLIVE, odnosno 10,7 posto od ukupnog izdanog dioničkog kapitala Plive umanjenog za broj vlastitih dionica.

Pliva također ukazuje da je Actavis objavio da s tim opcijskim ugovorima, te izravnim i neizravnim vlasništvom raspolaže s preko 20 posto od ukupnog broja redovnih dionica umanjenog za broj vlastitih dionica.

Pliva i u današnjem osvrtu dioničarima i dalje preporučuje da, do objave ponuda koje su se Barr i Actavis obvezali učiniti, ne poduzimaju bilo kakve radnje u pogledu njihovih dionica Plive.

Ponude koje su objavili Barr i Actavis sadrže potencijalna sporna pitanja koja moraju biti riješena pri američkim agencijama za zaštitu tržišnog natjecanja prije publikacije formalne ponude.

Pliva vjeruje da je zadovoljavajuće rješenje moguće u oba slučaja te da je vrijeme, koje je potrebno kako bi sporna pitanja bila riješena, slično za obje ponude, navodi se u obavijesti Plive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙