FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 5. srpnja

ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. srpnja.
ZAGREB, 5. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 5. srpnja.

RIJEKA - Članovi Nadzornog odbora Plinacro-a obići će trasu magistralnog plinovoda Pula-Karlovac i informirati se o tijeku radova na tom plinovodu. Magistralni plinovod Pula-Karlovac dug je 190 kilometara i vrijedan 90 milijuna eura, njegova izgradnja počela je u siječnju ove godine, a završetak radova očekuje se prije početka zimske sezone. To je i najzahtjevniji i najskuplji objekt prve faze izgradnje i modernizacije hrvatskog plinskog transportnog sustava koji će, uz izravan spoj sa sjevernojadranskim plinskim poljima, omogućiti plinofikaciju Istarske, Primorsko-goranske i Karlovačke županije. Trasu plinovoda obići će, kako je najavljeno, ministrica zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Marina Matulović Dropulić, te ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić koji će nakon obilaska dati izjave za medije (izjave u 13 sati, restoran Aerodrom na Grobniku, Saboli 54).

ZAGREB - Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj i Državni zavod za statistiku Republike Hrvatske predstavit će rezultate triju twinning projekata u području statistike koja se financiraju sredstvima CARDS-a. Radi se o projektima regionalna statistika, koji se financira sa oko 400.000 eura, projektu statistike tržišta rada, koji se financira sa oko 320.00 eura, te projektu statistike javnih financija, koji se financira sa oko 800.000 eura. Prva dva projekta provode se u suradnji s danskim, a treći u suradnji sa finskim zavodom za statistiku (12 sati, Starogradska vijećnica, Ul. sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - Hrvatsko energetsko društvo - Zaklada "Hrvoje Požar" dodijelit će godišnje nagrade "Hrvoje Požar", a ove godine nagradu za stručni i znanstveni doprinos razvitku energetike dobit će Matislav Majstorović s Energetskog instituta Hrvoje Požar. Nagradu za inovacije na području energetike dobit će Končar - Institut za elektrotehniku za djelo Končar TMS - sustav za motrenje transformatora, a Nakladnička kuća Kigen za popularizaciju energetike. Godišnje nagrade "Hrvoje Požar" bit će dodjeljene i studentima energetskog usmjerenja za izvrstan uspjeh u studiju, za osobito zapažen diplomski rad, a bit će dodjeljene i stipendije za stručni dio studija (12 sati, glavna dvorana HAZU, Zrinski trg 11).

ZAGREB - Krajem svibnja ove godine u Hrvatskoj je blokirane račune imalo 21.210 pravnih osoba, njihovi su nepodmireni nalozi za plaćanje iznosili više od 11,26 milijardi kuna, podatci su Financijske agencije objavljeni na njenim Internet stranicama. Usporede li se ti podatci s podatcima za travanj, u svibnju je blago porastao broj insolventnih pravnih osoba, ali se iznos nepodmirenih naloga nije bitnije mijenjao. Tako je broj insolventnih pravnih osoba u svibnju porastao za 80 u odnosu na travanj, iznos nepodmirenih naloga ostao je kao i u travnju 11,26 milijardi kuna. Broj zaposlenih koji rade u insolventnim tvrtkama povećao se pak za 1.260 radnika, sa 35.635 u travnju na 36.895 u svibnju.

ZAGREB - Prosječna zagrebačka neto plaća za travanj iznosila je 5.404 kune i bila je za 2,9 posto ili 159 kuna manja od prosječne neto plaće za ožujak, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog poglavarstva. U gospodarstvu, prosječna zagrebačka neto plaća za travanj iznosila je 5.433 kune, a u izvangospodarskim djelatnostima 5.339 kuna. Najveću prosječnu neto plaću za travanj u Zagrebu su imali zaposleni u osiguranju i mirovinskim fondovima, osim obveznog osiguranja, u iznosu od 9.038 kuna. Najmanju prosječnu plaću za travanj, od 2.334 kune, imali su u Zagrebu zaposleni u proizvodnji odjeće, doradi i bojanju krzna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙