FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 4. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 4. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 4. srpnja.

ZAGREB - Austrijski ured za vanjsku trgovinu, Veleposlanstvo Finske i Delegacija Europske komisije u Hrvatskoj predstavit će na konferenciji za novinare rezultate ankete Europsko poslovno istraživanje (European Business Survey), koja je provedena u suradnji s trgovinskim predstavništvima zemalja Europske unije u Hrvatskoj. Anketom je obuhvaćeno tisuću poduzeća i predstavništava iz 12 europskih zemalja koja posluju u Hrvatskoj, a njeni rezultati pružaju informacije o prednostima i nedostacima hrvatskog gospodarstva, zakonodavstva, pravnog i poreznog sustava. U (11,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Sjednica Turističkog vijeća te Sabora Hrvatske turističke zajednice (HTZ) bavit će se izvješćem o dosadašnjem tijeku sezone te aktualnom stanju na tržištima, podacima o naplati boravišne pristojbe, Strateškim marketinškim planom hrvatskog turizma i dr. Ujedno, bit će dodijeljene nagrade i priznanja u akciji Volim Hrvatsku, kao i godišnje hrvatske turističke nagrade "Anton Štifanić" i Hrvatske turističke nagrade za životno djelo. (Turističko vijeće 9,30 sati, Sabor HTZ-a u 11 sati Hotel Sheraton, Kneza Borne 2)

ZAGREB - Privredna banka Zagreb (PBZ), kao agent i pokrovitelj izdanja, održat će Prezentaciju izdanja prve tranše municipalnih obveznica Grada Rijeke, na kojoj će uz predstavnike PBZ-a govoriti gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Riječ je o tranši vrijednoj nešto manje od 8,2 milijuna eura (oko 60 milijuna kuna), koje su dio integralnog izdanja u ukupnom iznosu od 24,5 milijuna eura, što predstavlja najveće izdanje municipalnih obveznica u Hrvatskoj. Prva tranša ovih obveznica dospijeva 2016. godine, a druga i treća tranša planirane su za 2007. i 2008. godinu. (12,00 sati, Hotel The Regent Esplanade, Mihanovićeva 1)

ZAGREB - Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) organizira skup "Izazovi ICT industrije u Hrvatskoj", na kojem će, uz ostalo, biti predstavljena Analiza ICT industrije u Hrvatskoj, pripremljena radi utvrđivanja veličine, strukturnih značajki i dinamike hrvatske ICT industrije, uloge koju ona ima unutar cjelokupne nacionalne ekonomije te njene usporedbe s ICT industrijama drugih zemalja. (10,00 sati) Po završetku skupa održat će se konferencija za novinare (13,00 sati, Hrvatski novinarski dom, Perkovčeva 2)

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Hrvatskoj u svibnju ove godine bila je veća za 0,4 posto u odnosu na travanj, dok je na godišnjoj razini, prema svibnju prošle godine, zabilježen rast od 2,5 posto, desezonirani su podaci koje je objavio Državni zavod za statistiku. Ukupna industrijska proizvodnja u razdoblju od lipnja 2005. do svibnja 2006. u usporedbi s istoimenom proizvodnjom iz razdoblja od lipnja 2004. do svibnja 2005. bila je pak veća za 5 posto. Riječ je o podacima izračunatim iz indeksa trend-ciklusa, koji je serija desezoniranih indeksa iz koje je isključen utjecaj slučajne sastavnice. Prema područjima Nacionalne klasifikacije djelatnosti, u petom ovogodišnjem mjesecu u odnosu na prethodni mjesec u prerađivačkoj se industriji bilježi rast proizvodnje za 0,5 posto, a u opskrbi električnom energijom, plinom i vodom te rudarstvu i vađenju za 0,1 posto.

ZAGREB - U Zagrebu je u prvih pet mjeseci ove godine registrirano 205.032 turističkih dolazaka i 355.265 turističkih noćenja, a broj dolazaka povećan je za 9,7 posto te noćenja za 8,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Po podacima Odjela za statistiku zagrebačkog Gradskog zavoda za prostorno uređenje samo tijekom svibnja ove godine u Zagrebu je zabilježen rast turističkih dolazaka od 12,5 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, a prijavljenih 57.635 turista ostvarilo je 94.268 noćenja ili 11,5 posto više nego u prošlogodišnjem svibnju. Prosječno su turisti u gradu Zagrebu tijekom svibnja po dolasku ostvarili 1,6 noćenja. U strukturi noćenja, 25,2 posto bila su noćenja domaćih turista, a 74,8 posto stranih.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙