FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 30. lipnja

ZAGREB, 30. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. lipnja.
ZAGREB, 30. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 30. lipnja.

ZAGREB - Na završetku IV. sjednice Mješovitog međuvladinog odbora za trgovinsko-gospodarsku suradnju između Hrvatske i Ukrajine bit će potpisani protokol s sjednice, sporazumi u području normizacije i mjeriteljstva te memorandum ministarstava poljoprivrede dviju zemalja. Tim će povodom izjave za medije dati državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Vladimir Vranković i zamjenik ministra gospodarstva Ukrajine Andrija Berezny. (11 sati, Ministarstvo gospodarstva, Vukovarska 78).

DUBROVNIK - Središnji događaj završnog dana 12. Međunarodne ekonomske konferencije Hrvatska narodne banke u Dubrovniku bit će okrugli stol "Eurozona osam godina poslije: pouka za buduće članice", u kojoj će uz predstavnike HNB-a, sudjelovati i predstavnici Europske središnje banke, Europske komisije, Međunarodnog monetarnog fonda i dr. (9 sati, Hotel Argentina).

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) na svečanoj će akademiji povodom Dana HOK-a zaslužnim obrtnicima i institucijama dodijeliti najviše priznanje "Zlatne ruke", bit će promovirani i novi majstori obrtnici te uručene nagrade Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva "Šegrt Hlapić" (12 sati, Trg maršala Tita 5).

ZAGREB - Poslovno-financijski tjednik Privredni vjesnik predstavit će svoje specijalno izdanje "Banke - Hrvatska i svijet". Analizu stanja bankarskog tržišta, trendova te očekivanja predstavit će neovisni ekonomski stručnjak Žarko Primorac, a o ulozi banaka u gospodarstvu govorit će predsjednik HGK Nadan Vidošević (11 sati, HGK, Rooseveltov trg 2).

OPATIJA - Nakon sastanka Nadzornog odbora ACI-a d.d., konferenciju za novinare održat će predsjednik NO-a Branko Bačić i direktor ACI-a Anto Violić (Uprava, Ulica Maršala Tita 151, u 13 sati).

ZAGREB - Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva (FER) bit će otvoren Trening centar za trgovanje energijom, a riječ je o projektu osposobljavanja sudionika na hrvatskom i regionalnom/europskom energetskom tržištu (povlašteni kupci, opskrbljivači, trgovci, proizvođači, operatori sustava). Projekt se ostvaruje u suradnji HEP-a, FER-a i norveške tvrtke Techor Energy AS, pokrenut je 1. studenog 2004. a financira ga Kraljevina Norveške i HEP (11 sati, FER, Unska 3).

ZAGREB - U ugostiteljstvu u Hrvatskoj u prvom tromjesečju ove godine promet je u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje nominalno porastao za 5,8 posto, a cijene za 3,4 posto, pa je promet za to razdoblje realno viši za 2,3 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Promet od 1,59 milijardi kuna ostvaren je u 1.400 pravnih osoba i 10.621 radnji, s ukupno 56.706 zaposlenih. Broj ugostiteljskih poduzeća koja su poslovale u prvom tromjesečju 2006. u padu je za 4,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2005., a broj radnji u padu je za 5,2 posto. Ukupan broj zaposlenih u ugostiteljstvu manji je za 3 posto.

ZAGREB - U Hrvatskoj je prema podacima Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, koje prenosi statistički zavod, krajem prošle godine bilo registrirano 3.720 ribara koji obavljaju gospodarsku djelatnost, dok ih je godinu ranije bilo 3.712. Tijekom prošle godine broj ribara koji se bave gospodarskim ribolovom u morskom ribarstvu ostao je gotovo isti kao u godini ranije, a gotovo istu razinu zadržao je i broj brodova i brodica, kao i broj mreža, dok je ulov i uzgoj morske ribe i drugih morskih organizama povećan za 10 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Bilo je registrirano ukupno 3.692 ribarska broda i brodice. Statistički podatci o ulovu i uzgoju (proizvodnji) morske ribe i drugih morskih organizama pokazuju da je prošle godine proizvedeno ukupno 44.111 tona ribe, što je 10 posto više nego u 2004. godini. Većina proizvodnje odnosi se na plavu ribu, a 32.046 tone prošlogodišnje proizvodnje plave ribe za sedam posto je veći nego 2004.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙