FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 9. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati
ZAGREB, 9. lipnja 2006.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati

SARAJEVO - Haaški optuženik Dragan Zelenović koji se godinama skrivao u Rusiji izručen je u četvrtak vlastima Bosne i Hercegovine, potvrdila je predsjednica Suda BiH Medžida Kreso. "On je izručen u četvrtak poslije podne i nalazi se u pritvorskoj jedinici Suda BiH u Sarajevu", izjavila je Kreso, kako je u petak citira "Dnevni avaz". Informacije o Zelenovićevu izručenju pojavile su se u četvrtak navečer no do izjave predsjednice Suda BiH nije ih potvrdio nijedan službeni izvor. Kreso je objasnila da je Zelenović izručen vlastima BiH jer Rusija ne priznaje Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY) i s njim ne surađuje izravno. Optuženik bi u Sarajevu bi trebao ostati trideset dana u ekstradicijskom pritvoru, nakon čega bi bio izručen Haagu.

PRIŠTINA - Postrojbe kosovske specijalne policije u noći su na petak okončale prosvjed stotinjak pripadnika pokreta "Samoodređenje" ispred središta UNMIK-a u Prištini. "Samoodređenje" u priopćenju navodi da je policija upotrijebila prekomjernu silu te da je 25 ljudi uhićeno, a desetak ozlijeđeno. Nakon što je tijekom četvrtka nekoliko tisuća građana prosvjedovalo ispred glavnog sjedišta UNMIK-a u Prištini kako bi na poziv pokreta "Samoodređenje" i drugih organizacija i stranaka zatražili odlazak Misije UN-a s Kosova i ukidanje Rezolucije 1244 Vijeća sigurnosti te priznavanja Kosovu prava na samoodređenje, stotinjak članova "Samoodređenja" je tijekom večeri postavilo tri šatora ispred sjedišta UNMIK-a i betonskim zaprekama blokiralo ulazak u sjedište međunarodne administracije.

NEW DELHI - Najmanje 34 osobe su ozlijeđene u četiri uzastopne eksplozije u sjeveroistočnoj indijskoj državi Asam za koje su navodno odgovorni separatistički militanti, priopćila je u petak policija. Neidentificirane osobe bacile su granate na tržnice u područjima zapadnog Dhuburija, Mongoldoia i Nagaona oko prijestolnice Asama. Prema policijskom izvješću nitko nije ozbiljnije stradao. Službe sigurnosti pretpostavljaju da je za napade odgovorna Ujedinjenina oslobodilačka fronta Asoma (ULFA). Ta se pobunjenička skupina dva desetljeća bori za nezavisnu asamsku domovinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙