FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 20. lipnja

ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. lipnja.
ZAGREB, 20. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 20. lipnja.

LONDON - Potpisivanje ugovora između Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) i koncerna Agrokor. (11,30 sati)

ZAGREB - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Udruženje malih i srednjih poduzetnika Flandrije organiziraju seminar o poslovanju na tržištu Europske unije. Glavne teme su izlazak malih poduzeća na europsko tržište, međunarodna poslovna suradnja, financiranje putem fondova Europske unije i uloga poslovnih udruženja u zaštiti interesa poduzetnika u EU-u. Očekuje se sudjelovanje stotinjak obrtnika te saborskih i vladinih predstavnika kao i predstavnika ministarstva, akademskih institucija i Hrvatske gospodarske komore (9,30 sati, HOK, Ilica 49/I).

ZAGREB - Informatičke tvrtke ENEL Split i SAP predstavit će na konferenciji za novinare svoje partnerstvo u distribuciji i ugradnji poslovnog softvera te u konzultantskim uslugama (11 sati, Klub književnika, Trg bana Jelačića 7/I)

ZAGREB - U Hrvatskoj je tijekom travnja ove godine izdano 1.114 građevinskih dozvola, što je za 4,1 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine, objavio je Državni zavod za statistiku. U prva četiri mjeseca ove godine izdano je pak ukupno 4.376 građevinskih dozvola, što u odnosu na broj dozvola iz istog razdoblja prošle godine predstavlja povećanje od 7,6 posto. U odnosu na prošlu godinu još značajniji rast bilježi se kod vrijednosti radova predviđenih građevinskim dozvolama izdanima tijekom prva četiri mjeseca ove godine. Vrijednost tih radova iznosi više od 9,37 milijardi kuna, što predstavlja porast za 44,5 posto. Dozvolama izdanima u prva četiri mjeseca ove godine predviđena je i gradnja 7.506 stanova.

ZAGREB - Prodajne cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Zagrebu u svibnju su bile više od cijena u istom mjesecu prošle godine za 4,4 posto, objavio je Odjel za statistiku Grada Zagreba. Pritom je najveći rast cijene na godišnjoj razini, od 46,5 posto zabilježen u proizvodnju naftnih derivata. Vodoopskrba i odvodnja poskupila je za 13,9 posto. Pad proizvođačkih cijena, od 1,6 posto, statističari su evidentirali u proizvodnji RTV komunikacijskih aparata i opreme te u proizvodnji nemetalnih mineralnih proizvoda, od 0,1 posto. U prvih pet mjeseci ove godine, u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, prodajne cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Zagrebu porasle su za 3,1 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙