FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 19. lipnja

ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. lipnja.
ZAGREB, 19. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 19. lipnja.

ZAGREB - Hrvatska gospodarska komora (HGK) u suradnji s EU CARDS projektom "Jačanje kapaciteta Hrvatske agencije za telekomunikacije" organizira dvodnevnu radionicu "Telekomunikacijsko tržište i tehnološki trendovi". Cilj radionice je upoznati sudionike s trenutnim događajima i politici Europske unije na području telekomunikacija, tehnološkim trendovima, stanjem na telekomunikacijskim tržištima i tržišnom natjecanju u tom području. (8,30 sati, HGK, Rooseveltov trg 2)

ZAGREB - Hrvatsko politološko društvo u suradnji s Hrvatskom udrugom za odnose s javnošću i Hrvatskim oglasnim zborom organizira stručni okrugli stol na temu promocije Hrvatske u svijetu "Hrvatska - novi europski brand". Više od dvadeset hrvatskih stručnjaka koji se bave ovom problematikom bavit će se percepcijom Hrvatske u svijetu u kontekstu europskih integracija i mogućnostima poboljšanja njezina imidža u europskoj i svjetskoj javnosti. (13,00 sati) Uoči okruglog stola održat će se konferencija za novinare. (12,00 sati, Muzej Mimara, Rooseveltov trg 1)

ZAGREB - Nastavlja se trend pada vrijednosti građevinskih radova koje hrvatske tvrtke izvode u inozemstvu. Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u prvom tromjesečju 2006. godini obavile radova u vrijednosti od 157,6 milijuna kuna, što je za 18,4 posto manja vrijednost nego u istom razdoblju godini prije, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku. Istodobno vrijednost ugovorenih radova domaćih građevinara za izvođenje na gradilištima u inozemstvu u prvom ovogodišnjem kvartalu iznosi 246,8 milijuna kuna. To je pak 7 posto manja vrijednost novih narudžbi u odnosu na isto vrijeme 2005. godinu. Hrvatske su tvrtke na radilištima u inozemstvu u prvom ovogodišnjem tromjesečju imale prosječno 1.774 radnika.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙