FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 16. lipnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

BAD BRUCKENAU - "Zdravstvena situacija Nike Kovača i Ivice Olića je bolja i do nedjeljnog ogleda s Japanom mogli se posve oporaviti", izvjestio je pomoćnik izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Martin Novoselac. Niko Kovač je u suretu s Brazilom zadobio neugodan udarac u predio rebara, dok Ivica Olić ima problema s mišićem. Obojica su odradila današnji trening nešto manjim intenzitetom i nastavit će s terapijama kako bi spremni dočekali možda i ključni ogled hrvatske vrste na svjetskom prvenstvu u Njemačkoj.

I Hrvatska i Japan su izgubili prve susrete i novi poraz značio bi možda i zbogom drugom krugu World Cupa. U pojedinim kombinacijama "vatreni" bi i u slučaju novog poraza ostali u igri za osminu finala, no tada bi ovisili o preostalim rezultatima u skupini.

Izbornik Zlatko Kranjčar zatvorio je današnji trening za novinare i gledatelje, kako bi u miru odradili posljednje pripreme uoči puta u Nuernberg. Prema propisima Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) izbornici imaju pravo zatvoriti po jedan trening za svaku utakmicu. Kranjčar se ponovo odlučio za posljednji trening uoči puta.

"Postavit ćemo se napadački i pokušat ćemo konstantnim napadima slomiti suparnika. Uvjereni smo u našu pobjedu i dečki su izrazito optimistični", istaknuo je Novoselac.

Jedan od najboljih hrvatskih igrača u susretu protiv Brazila bio je Robert Kovač. Uz pomoć Josipa Šimunića i Daria Šimića posve je ukočio glavne brazilske napadače Adriana i Ronalda.

"Sada nas očekuje teži posao jer su japanski napadači pokretljiviji i agresivniji, no vjerujem kako ćemo i njih zaustaviti", poručio je branič Juventusa.

STUTTGART - U utakmici 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Nizozemska je u Stuttgartu svladala Obalu Bjelokosti sa 2-1 (2-1). Strijelci: 1-0 Robben (23), 2-0 Van Nistelrooij (27) , 2-1 B. Kone (38).

GELSENKIRCHEN - U utakmici 2. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Argentina je u Gelsenkirchenu svladala Srbiju i Crnu Goru sa 6-0 (3-0). Strijelci: 1-0 Maxi Rodriguez (6), 2-0 Cambiasso (31), 3-0 Maxi Rodriguez (41), 4-0 Crespo (78), 5-0 Tevez (84), 6-0 Messi (88).

MILANO - Vršitelj dužnosti predsjednika Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) Guido Rossi izjavio je kako suđenja glavnim ljudima Juventusa umiješanim u skandal oko namještanja utakmica neće odgoditi početak prvenstva za sezonu 2006/07. koji je programiran za početak rujna.

"Imamo vrlo nmalo vremena, ali istražitelji bi tebali imati sve potrebne dokumente za početak procesa spremne do 19. lipnja. Već dan ili dva kasnije održat će se sudska rasprava, a između 7. i 9. srpnja bit će donesene prvostupanjske presude, dok je rok za žalbe do 20. srpnja. Također, potpuno sam uvjeren u neovisnost sportsih sudova, te neće postojati mogućnost žalbe nekom drugom sudu", kazao je Rossi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙