FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.
ZAGREB, 26. svibnja 2006. (Hina) - Pregled događaja do 21 sat.

DUESSELDORF - Hrvatska teniska reprezentacija plasirala se u finale Svjetskog kupa u njemačkom Duesseldorfu. Nakon dva dvoboja odlučujućeg dvoboja za prvo mjesto u Plavoj skupini Hrvatska vodi protiv Čilea s nedostižnih 2-0. Pobjednički bod Hrvatskoj donio je Mario Ančić koji je sa 6-3, 6-2 svladao Nicolasa Massua. Prvi bod Hrvatskoj je osigurao Ivan Ljubičić koji je sa 7-5, 6-7 (4), 6-4 svladao Fernanda Gonzaleza.

U finalu u subotu Hrvatska će igrati protiv domaćina Njemačke.

MOSKVA - Hrvatski gimnastičar Filip Ude osvojio je prvo mjesto u vježbi na tlu na natjecanju Svjetskog kupa u Moskvi.

MUENCHEN - Hrvatski veslači Nikša i Siniša Skelin plasirali su se u finale A dvojaca bez kormilara prve regate Svjetskog kupa koja se održava u Munechenu. Braća Skelin su u svojoj polufinalnoj skupini zauzeli treće mjest s vremenom 6:34.73 minute iza pobjednika Gorana Jagara i Nikole Stojića iz Srbije i Crne Gore (6:33.17), te Kineza Yongquianga Zhanga i Xiangdanga Wanga (6:34.61). Četverac bez kormilara u sastavu Hrvoje Marić, Oliver Martinov, Ante Murer i Petar Lovrić nisu se uspjeli plasirati u finale A, već će nastupiti u utješnom finalu B. Oni su u svojoj polufinalnoj skupini zauzeli posljednje šesto mjesto s vrmenom 6:24.06, dok su pobjednici Nizozemci veslali 5:58.25.

PARIZ - Hrvatski tenisač Roko Karanušić plasirao se u glavni ždrijeb drugog "Grand Slama" sezone, on je u posljednjem, 3. kolu kvalifikacija sa 6-4, 6-4 svladao Čeha Jana Hajeka. Priliku da izbori nastup u 1. kolu Roland Garrosa imat će još i Saša Tuksar koji u subotu u posljednjem kolu kvalifikacija igra protiv Španjolca Ivana Navarra Pastora.

OSIJEK - Dva dana uoči prijateljske nogometne utakmice između Hrvatske i Irana, koja će se odigrati u Osijeku u nedjelju u 18 sati, svih 19.200 ulaznica je rasprodano. Organizatori osječkog dvoboja svima zainteresiranima za ovu utakmicu poručuju da niti ne kreću na put ukoliko nemaju osiguranu kartu, je rih u prodaji više nema.

PASSO DI SAN PELLEGRINO - Španjolski biciklist Juan Manuel Garate (Quick Step) pobjednik je 19. etape utrke "Giro d'Italia" vožene od Pordenonea do vrha uspona na Passo di San Pellegrino u dužini od 224 kilometra. Garate je ovu, "kraljevsku" etapu ovogodišnjeg "Gira" svladao za 7:13:36 sati, četiri sekunde zaostao je drugoplasirani Nijemac Jens Voigt (CSC), dok je treći na cilj stigao Španjolac Francisco Javier Vila (Lampre) sa 1:21 minutiom slabijim vremenom. Vodeći u ukupnom redoslijedu, Talijan Ivan Basso (CSC) ciljem je prošao kao osmi sa 2:15 minuta zaostatka za Garateom u društvu sunarodnjaka Gilberta Simonija (Saunier Duval). Dva dana prije kraja utrke Basso ima 6:07 minuta prednosti ispred drugoga Španjolca Josea Enriquea Gutierreza (Phonak), dok treći Simoni zaostaje 10:34 minute.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙