FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 16. lipnja

ZAGREB, 15. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 16. lipnja.
ZAGREB, 15. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje i informacije za petak, 16. lipnja.

ZAGREB - U Glavnom uredu Hrvatske turističke zajednice bit će održana konferencija za novinare u povodu boravka u Hrvatskoj predstavnika indijske filmske industrije Bollywood. Nakon prezentacije hrvatskog turizma održane u Indiji u travnju ove godine, Hrvatska turistička zajednica će od 16. do 21. lipnja na putovanju po Hrvatskoj ugostiti predstavnike te indijske filmske industrije (Glavni ured HTZ-a, Iblerov trg 10/IV u 13 sati).

RIJEKA - Riječka tvrtka "Autotrans" d.o.o. za javni prijevoz putnika u cestovnom prometu, trgovinu, turizam i usluge, potpisat će s "Uljanik Plovdbom" d.d. iz Pule ugovor o kupnji putničkog broda "Dalmacija". Nadzorni odbor "Autotransa" je u svibnju ove godine donio odluku o osnivanju nove tvrtke "Adriatic Cruises" d.o.o. kojoj će osnovna djelatnost biti kružna putovanja (Pomorski fakultet, u 11 sati)

OPATIJA - Sindikata Istre i Kvarnera (SIK) održat će konferenciju za novinare u povodu najave Vladine ponude o preuzimanju 25 posto plus jedne dionice Liburnia Riviera Hotela d.d. Govorit će gradonačelnik Opatije Amir Muzur i predsjednik SIK-a Bruno Bulić (ured gradonačelnika, u 9,40 sati)

ZAGREB - Vrijednost izvršenih građevinskih radova na području Hrvatske, koje su u prva tri mjeseca ove godine obavile pravne osobe s 20 i više zaposlenih, bila je veća za 24,2 posto u odnosu na prvo tromjesečje lani te je iznosila 5,2 milijarde kuna, objavio je Državi zavod za statistiku. Uz rast vrijednosti izvršenih radova, u prvom tromjesečju ove godine bilježi se i značajno povećanje izgrađenih stanova na godišnjoj razini. Izgrađen je ukupno 1.351 stan, što je za čak 71,9 posto više u odnosu na broj završenih stanova u prva tri mjeseca lani. Građevinska su poduzeća krajem ožujka imala i 7.852 stana u izgradnji ili 26,5 posto više nego u isto vrijeme prošle godine. Statistički podaci pokazuju i kako je u prvom tromjesečju ove godine zabilježeno i 42,4 postotno povećanje novih narudžbi građevinskih radova, čija je vrijednost premašila iznos od 5 milijardi kuna.

ZAGREB - Ukupan otkup i prodaja proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u Hrvatskoj je u travnju iznosila 421,5 milijuna kuna, što je 12 posto više nego u istom mjesecu prošle godine, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Tom je rastu pridonio snažniji rast prodaje iz vlastite proizvodnje pravnih osoba, koji je s iznosom 291,1 milijuna kuna porastao za 14,2 posto u odnosu na travnj 2005. Otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava istodobno je porastao za 7,3 posto, i u travnju ove godine iznosio 130,4 milijuna kuna. Statistički podaci pokazuju da u strukturi ukupnog otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u travnju ove godine najveći udio, od 26,1 posto, čini grubo obrađeno drvo te sirovo kravlje mlijeko s udjelom od 23,8 posto.

ZAGREB - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u travnju ove godine u odnosu na ožujak bila je manja za 10,7 posto, dok je u odnosu na travanj prošle godine smanjena za 8,1 posto, podaci su Odjela za statistiku Gradskog zavoda za prostorno uređenje. Industrijska proizvodnja u Zagrebu u prva četiri mjeseca ove godine bila je pak za 2,5 posto veća nego u istom razdoblju lani. Proizvodnja u prerađivačkoj industriji, koja čini 81,72 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, pala je u travnju u odnosu na prethodni mjesec za 8,8 posto, dok je u odnosu na travanj 2005. bila manja za 9,3 posto. No, u prva četiri mjeseca ove godine u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje zagrebačka prerađivačka industrija zabilježila je rast od 2,7 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel. 01/4808 680

fax 01/4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙