FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 12. lipnja

ZAGREB, 12. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 12. lipnja:
ZAGREB, 12. lipnja 2006. (Hina) - Najavljujemo značajnije događaje za ponedjeljak, 12. lipnja:

ZAGREB - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić primit će u radni posjet tursko izaslanstvo predvođeno ministrom industrije i trgovine Alijem Coskunom, s kojim će razgovarati o prioritetima u gospodarskoj suradnji dviju zemalja. Naglasak bilateralnog sastanka dvaju ministara bit će uravnoteženje robne razmjene dviju zemalja te iznalaženje načina smanjenja deficita, a hrvatska je strana posebno zainteresirana za plasman farmaceutskih i prehrambenih proizvoda na tursko tržište. Nakon sastanka predviđene su izjave za novinare dvaju ministara. (11,15 sati, Ministarstvo, Ul. grada Vukovara 78)

ZAGREB - U sklopu posjeta turskog gospodarskog izaslanstva Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora (HGK) organizira 7. sjednicu Hrvatsko-turskog poslovnog vijeća, na kojem će sudjelovati i predsjednici vlada Hrvatske i Turske. Nakon plenarnog dijela sjednice održat će se i individualni razgovori hrvatskih i turskih tvrtki. (14,30 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1)

ZAGREB - Ukupan broj zaposlenih u industriju u travnju ove godine porastao je za 0,2 posto u odnosu na ožujak, ali se na godišnjoj razini i dalje bilježi smanjenje broja zaposlenih i to za 1,7 posto, pokazuju prvi rezultati Državnog zavoda za statistiku. U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2005. broj zaposlenika u travnju ove godine manji je za 1,4 posto. Prema podatcima Državnog zavoda za statistiku, proizvodnost rada u prva je četiri mjeseca ove godine porasla za 4,6 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

ZAGREB - Fizički obujam građevinskih radova, mjeren odrađenim satima radnika na gradilištu, u Hrvatskoj je u ožujku ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji mjesec bio veći za visokih 16,9 posto, objavio je Državni zavod za statistiku (DZS). Tako su i u ožujku ove godine, osmi mjesec zaredom, nastavljena pozitivna kretanja u građevinskoj djelatnosti, a rast građevinskih aktivnosti bilježi se i u prvom tromjesečju ove godine. Naime, u razdoblju od početka ove godine do kraja ožujka građevinski su radovi u usporedbi s istim razdobljem prošle godine bili veći za 15,9 posto.

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom prva tri mjeseca ove godine izdano 435 građevnih dozvola, a ukupna predviđena vrijednost radova po tim dozvolama je 1,27 milijardi kuna, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje. U odnosu na prva tri mjeseca 2005. godine, kada je u Zagrebu izdano 235 dozvola, u prvom tromjesečju ove godine izdano ih je čak 85 posto više. Od ukupnog broja građevnih dozvola izdanih u prva tri mjeseca ove godine njih 359 odnosi se na novogradnju, a 76 na rekonstrukcije. Prema vrstama građevina, najviše je, 404 građevne dozvole izdano za zgrade, dok je za ostale građevine izdana 31 dozvola.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙