FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za petak, 26. svibnja

ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. svibnja.
ZAGREB, 25. svibnja 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 26. svibnja.

ZAGREB - Ministarstvo financija predstavit će 'Novi kompjuterizirani provozni postupak' i druge novosti u provoznom postupku, koji Carinska uprava priprema u suradnji s Carinskom upravom Republike Austrije, kao 'twinning' projekt. Novi sustav dio je prilagodbe hrvatskog carinskog sustava propisima Europske unije. Cilj prezentacije je upoznati uvoznike, izvoznike, otpremnike, prijevoznike i druge gospodarstvenike, s planiranim izmjenama koje su u pripremi u provoznom postupku (10 sati, Ministarstvo financija, Katančićeva 5).

SPLIT - Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka predstavit će u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Hrvatskom gospodarskom komorom, Državnim inspektoratom, posrednicima u zapošljavanju i internetskim portalom Posao.hr akciju 'Zapošljavanje u turizmu 2006.'. Akcija ima za cilj zaposliti što više osoba u turizmu tijekom turističke sezone. (11 sati, HGK - Županijska komora Split, Ante Trumbića 4).

ŽUPANJA - U Županji počinje s dvodnevnim radom obrazovni seminar "Turizam na seljačkim gospodarstvima". Seminar je dio projekta "Turistički razvoj istočne Slavonije", čiji su nositelji Austrijska razvojna agencija i Institut za turizam RH (restoran Sava u 9 sati).

ZAGREB - Uz snažan rast kunskih depozita i sezonsko smanjenje deviznih depozita, na kraju ožujka u bankama u Hrvatskoj ukupni su kunski štedni i oročeni depoziti iznosili 31,5 milijardi kuna, sa visokom godišnjom stopom rasta od 40 posto, dok su ukupni devizni depoziti iznosili 82,4 milijarde kuna, a njihova je godišnja stopa rasta 3,1 posto. Po podacima Hrvatske narodne banke, snažan rast kunskih depozita kod banaka s početka godine nastavio se i u ožujku sa povećanjem za više od 1,7 milijardi kuna. Uz postojan rast kunskih depozita stanovništva u ožujku je zabilježen i snažan rast depozita poduzeća tako da je njihova godišnja stopa rasta na kraju tog mjeseca dosegla 32,7 posto. Ukupni kunski štedni i oročeni depoziti stanovništva na kraju ožujka iznosili su 16,9 milijardi kuna, što je za 4,2 milijarde kuna više nego u istom prošlogodišnjem mjesecu.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙