FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vijeće HRT-a: nisu dokazane tvrdnje o korupciji na HRT-u

ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a zaključilo je danas da nisu dokazane tvrdnje novinara Denisa Latina da na HRT-u postoji korupcija i sukob interesa.
ZAGREB, 7. lipnja 2006. (Hina) - Programsko vijeće HRT-a zaključilo je danas da nisu dokazane tvrdnje novinara Denisa Latina da na HRT-u postoji korupcija i sukob interesa.

Vijeće je pozvalo Državno odvjetništvo da ga izvijesti o navodima koje mu je dostavio urednik televizijske emisije "Latinice" Denis Latin.

Članovi Vijeća Nada Gaćešić-Livaković, Suzana Jašić i Juraj Njavro najavili su da će zatražiti zadovoljštinu zbog Latinove optužbe da su korumpirani.

Iako nije iznio konkretne dokaze, Latin je ponovio da je korupcija na HRT-u izražena ograničavanjem transparentnosti, zdrava tržišnog natjecanja i jednakih mogućnosti za sve.

"Iz svih materijala koje sam vidio bilo mi je sasvim jasno da nigdje nije bilo natječaja za vanjske produkcije, a to je dokaz da se radilo o korupciji", rekao je Latin.

Glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić odbacio je Latinove navode, tvrdeći da su unutarnja revizija i mjerodavne službe utvrdile da je poslovanje zakonito. Dodao je da je uredniku "Latinice" dao sve tražene dokumente te ustvrdio da bi korupcija bila izrazito negativna činjenica za HRT. Sve državne ustanove prošle su HRT-om i nisu otkrile financijske malverzacije, kazao je Galić.

Potkraj svibnja saborski Odbor za medije je nakon rasprave o Latinovim tvrdnjama o korupciji na HRT-u zaključio da se Denis Latin ne smije šikanirati, a sve obavijesti o mogućim zlouporabama treba proslijediti mjerodavnim tijelima HRT-a i Državnom odvjetništvu.

Predsjednik Vijeća HRT-a Zdenko Ljevak ustvrdio je da program HTV-a sve više nalikuje programu komercijalnih televizija. Potkrijepio je to primjerom showa "Derbi" i dodao da je emisija "Žurnal" uvrštena u program mimo zakonske procedure.

Odgovarajući na Ljevakove primjedbe, Galić je rekao da je "Derbi" ostvario humanitarni cilj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙