FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tanković odbacio optužbe manjinskih udruga

ZAGREB, 6. lipnja (Hina) - Zastupnik pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Šemso Tanković odbacio je danas tvrdnje manjinskih udruga da je svoje djelovanje reducirao isključivo na
ZAGREB, 6. lipnja (Hina) - Zastupnik pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru Šemso Tanković odbacio je danas tvrdnje manjinskih udruga da je svoje djelovanje reducirao isključivo na

zastupanje interesa političke stranke SDAH, čiji je predsjednik.

Tanković je, u izjavi za Hinu, kazao kako je riječ o politikantstvu i "pokušaju crnogorskih i makedonskih udruga da zadrže privilegiranu poziciju koju im je dao Vladin Ured za nacionalne manjine".

To je, tumači Tanković, pokazala i rasprava na sjednici Savjeta za nacionalne manjine, na kojoj je dodijeljen novac za rad manjinskih udruga u 2006.

Tanković je tom prigodom ustvrdio da Ured diskriminira bošnjačku nacionalnu manjinu, a da je makedonskim i crnogorskim udrugama dodijeljen nesrazmjerno velik novac, s obzirom na broj pripadnika tih nacionalnih manjina.

Ustvrdio je da su ga tada napali Crnogorci i Makedonci, iako su, kaže, manjinsku politiku kreirali zajedno.

Naglasio je da je kao zastupnik uvijek bio dostupan svim manjinama koje zastupa, te da se odazivao na sve skupove na koje su ga zvali.

Komentirajući činjenicu da ga je, uz druge manjinske udruge, za loš rad danas prozvala i Bošnjačka nacionalna zajednica, Tanković je ustvrdio da je ta udruga i pred prošle parlamentarne izbore Bošnjake pozivala da ne podrže njegovu (Tankovićevu) kandidaturu u 12., manjinskoj jedinici, nego da glasuju za stranačke liste u drugim izbornim jedinicama.

Podsjetio je da ga je za zastupnika kandidirala SDAH, i od toga, kaže, ne može bježati, a kritičarima je poručio da "uskoro idu izbori, pa neka se kandidiraju".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙