FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor: prisegnuo zastupnik Anto Bagarić

ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Pred Hrvatskim saborom danas jeposlijepodne zastupničku prisegu položio HDZ-ov zastupnik i bivšipožeško-slavonski župan Anto Bagarić.
ZAGREB, 10. svibnja (Hina) - Pred Hrvatskim saborom danas je poslijepodne zastupničku prisegu položio HDZ-ov zastupnik i bivši požeško-slavonski župan Anto Bagarić.

Iako je u Sabor izabran na parlamentarnim izborima 2003., Bagarić je tada zamrznuo svoj mandat, jer je obnašao dužnost župana.

Kako je na izvanrednim lokalnim izborima u travnju HDZ izgubio vlast u Požeško-slavonskoj županiji, Bagarić se vratio u saborske klupe, u kojima ga je do danas zamjenjivao Vladimir Štengl.

Sabor je potvrdio i prestanak mandata nezavisnog zastupnika Vice Vukova, koji je, nakon pada niz saborske stube, krajem prošle godine, u dubokoj komi.

Vukovu su zahvalili predstavnici Kluba SDP-a i Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, čiji je bio član, zaželjevši mu da ozdravi i ponovno dođe u prigodu biti saborskim zastupnikom.

Sjednica je nastavljena raspravom o skidanju zastupničkog imuniteta nezavisnom zastupniku Branimiru Glavašu, kojega Državno odvjetništvo sumnjiči za kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, u Osijeku 1991.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙