FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba Svjetske novinske fotografije u Vukovaru

VUKOVAR, 5. lipnja 2006. (Hina) - Izložba svjetske novinske fotografije World Press Photo 2006., koju svake godine u svijetu vidi dva milijuna ljudi, otvorena je večeras u Dvorcu Eltz u Vukovaru.
VUKOVAR, 5. lipnja 2006. (Hina) - Izložba svjetske novinske fotografije World Press Photo 2006., koju svake godine u svijetu vidi dva milijuna ljudi, otvorena je večeras u Dvorcu Eltz u Vukovaru.

Otvarajući izložbu, vukovarski dogradonačelnik Vladimir Emedi izrazio je zadovoljstvo što ove godine najbolje svjetske novinske fotografije, pored građana Zagreba, u Hrvatskoj imaju prigodu vidjeti i građani Splita i Vukovara.

U ime organizatora izložbe, Hrvatskog novinarskog društva (HND), posjetiteljima se obratio glavni tajnik HND-a Mario Bošnjak koji je podsjetio kako je na natječaj za World Press Photo 2006. godine prispjelo 4.448 fotografija iz 122 zemlje, među kojima je bilo i šest fotografija iz Hrvatske.

Za izložbu je izabrano 199 fotografija od kojih je nagrađeno njih 65, rekao je Bošnjak dodajući kako svaka od izloženih fotografija predstavlja zaustavljen neponovljivi trenutak u vremenu.

Otvorenju izložbe nazočan je bio i Lionel Veer, veleposlanik Kraljevine Nizozemske u Hrvatskoj koji je suorganizator vukovarske izložbe World Press Photo.

On je rekao kako izložene fotografije prenose univerzalnu poruku razumljivu na svim jezicima.

"Na određen kritičan način one nam govore o problemima s kojima se suočavaju ljudu u svijetu pričajući nam priču o čovječanstvu i ljudskim sudbinama", naglasio je veleposlanik Lionel Veer koji je ujedno najavio kako će se u Vukovaru u organizaciji nizozemskog veleposlanstva uskoro održati fotografska radionica za novinare.

Posjetitelje je pozdravila i ravnateljica vukovarskog Gradskog muzeja Ružica Marić koja se u obraćanju prisjetila vremena progonstva Vukovaraca 1991.

"U obiteljskim kućama i stanovima ostala nam je sva imovina, pa i obiteljski albumi sa slikama. Tek u progonstvu shvatili smo kako je njihov gubitak za mnoge od nas značio i gubitak uspomena", ustvrdila je Ružica Marić.

Izložba svjetske novinske footgrafije World Press Photo u Dvorcu Eltz otvorena je do 12. lipnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙