FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tamni umak od soje zdraviji od crnog vina i C vitamina

SINGAPUR , 3. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Tamni umak od soje, koji se najviše koristi u zemljama istočne Azije, sadrži više antioksidansa i učinkovitiji je od, primjerice crnog vina ili vitamina C, ustvrdili su znanstvenici s Državnog sveučilišta u Singapuru.
SINGAPUR , 3. lipnja 2006. (Hina/Reuters) - Tamni umak od soje, koji se najviše koristi u zemljama istočne Azije, sadrži više antioksidansa i učinkovitiji je od, primjerice crnog vina ili vitamina C, ustvrdili su znanstvenici s Državnog sveučilišta u Singapuru.

Umak koji se proizvodi od fermentiranog sojina zrnja sadrži deset puta više antioksidansa nego crno vino i ima 150 puta jače djelovanje od vitamina C, prenosi singapurski list Strait Times.

Antioksidansi iz crvenog vina, voća i povrća neutraliziraju učinak slobodnih radikala koji napadaju ljudske stanice i tkivo, a poznato je da se slobodni radikali dovode u vezu s procesom starenja te nizom bolesti poput Parkinsonove bolesti, srčanih oboljenja te karcinoma.

Znanstvenici na čelu s profesorom Barryem Halliwellom ustvrdili su da tamni sojin umak poboljšava cirkulaciju, a prva istraživanja pokazuju da smanjuje broj oboljenja od kardiovaskularnih i neurodegenerativnih bolesti. No, profesor istodobno upozorava da treba biti oprezan kada je riječ o konzumiranju količine umaka od soje budući je postotak soli u njemu vrlo visok te može utjecati na povećanje krvnog pritiska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙