FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 22. svibnja 2006.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 22. svibnja 2006.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

BRUNOY - Umirovljenica iz okolice Pariza za svoj 104. rođendan dobila je zanimljiv dar, vožnju u Ferrariju. "Doista sam uživala i uopće se nisam bojala", rekla je Marcelle Hertz nakon polusatne vožnje u Ferrariju 350 Maranello s maksimalnom brzinom od 220 km/h. "Možda sam prva koja se u 104. godini provozala u Ferrariju", uzviknula je Marcelle, časni doajen umirovljeničkog doma u Brunoyju, koja je svoju davnu želju ostvarila zahvaljujući svome liječniku, vlasniku dvaju Ferrarija.

CANNES - Dvojica američkih glumaca koji su predstavljali najnoviji film studija Dreamworks "Naši susjedi ljudi" u kojem Willis posuđuje glas rakunu, a Nick Nolte kornjači, zabavljali su prisutne imitirajući mačku (Willis), dok je Nolte odgovorio na pitanje improvizirajući na usnoj harmonici. Nolte se borio sa snom većim dijelom konferencije za novinare, tijekom koje mu se nitko nije obratio sve dok ga jedna novinarka nije oslovila s "Chuck Norris" s kojim ga je očito zamijenila. Nolte joj je odgovorio improvizirajući na usnoj harmonici. Bruce Willis je imitirajući mačku želio upozoriti na nepravdu koja mu je nanesena kad mu nije dodijeljena uloga mačka u animiranom filmu "Shrek 2".

WELLINGTON - Film "Da Vincijev kod" zabranjen je na pacifičkom otoku Samoi, gdje se svih 180.000 stanovnika na posljednjem popisu stanovništva izjasnilo katolicima. Vlasti su zabranili prikazivanje filma u jedinoj kino dvorani na otoku, a zabranjeno je i njegovo prikazivanje na televiziji, videu i DVD-u, objavio je radio Novi Zeland. Do zabrane je došlo nakon što su to su predstavnici Samoanskog crkvenog vijeća pogledali film i zaključili da bi on mogao utjecati na mlade ljude čije vjera nije dovoljno jaka.

SINGAPUR - Djedovi i bake više su uključeni u podizanje djeteta nego očevi, pokazalo je u ponedjeljak objavljeno istraživanje provedeno među majkama u Singapuru. Samo deset posto majki konzultira se sa suprugom o prehrani, obrazovanju i ostalim potrebama sina ili kćeri, a njih više od 40 posto za pomoć se obraća svojim ili suprugovim roditeljima. Istraživanjem je obuhvaćeno 300 mama, a provelo ga je singapursko pedijatrijsko društvo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙