FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milijun kuna Vipneta za razminiranje oko OŠ Glina

GLINA, 1. lipnja 2006. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet predala je danas milijun kuna Hrvatskom centru za razminiranje za razminiranje prostora oko područne škole u Donjim Jamama kod Gline.
GLINA, 1. lipnja 2006. (Hina) - Telekomunikacijska tvrtka Vipnet predala je danas milijun kuna Hrvatskom centru za razminiranje za razminiranje prostora oko područne škole u Donjim Jamama kod Gline.

Vipnet je, kako je istaknuto na svečanosti u Osnovnoj školi Glina, vodeći hrvatski donator za razminiranje, koji je do sada za razminiranje minskih polja u Hrvatskoj darovao 4,3 milijuna kuna.

Donaciju je ravnatelju HCR-a Otu Jungwirthu na prigodnoj svečanosti predala predsjednica Uprave Vipneta Marie-Helene Magenschab.

Akciji razminiranja, istaknuto je, mogu se priključiti i svi korisnici mobilnih mreža u Hrvatskoj slanjem SMS-a na broj 62091 i donacijom 1,22 kuna.

Marie-Helene Magenschab naglasila je da je "Vipnetu naročito važna sigurnost djece i podizanje njihove svijesti o još uvijek prisutnoj opasnosti od mina". Izrazila je zadovoljstvo što će njihovom ovogodišnjom donacijom od milijun kuna biti razminiran prostor oko područne škole u Donjim Jamama kod Gline, što će tamošnjoj djeci omogućiti slobodu kretanja i odrastanja u sigurnoj sredini.

Na vrijednoj donaciji, kao i značajnom doprinosu razminiranju Hrvatske, Vipnetu je zahvalio ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth, podsjetivši da je suradnja s Vipnetom na razminiranju počela 2002. godine, da je Vipnet postao najveći privatni donator te da je Vipnetov sustavan pristup ulaganju u projekt razminiranja odličan primjer suradnje s privatnim sektorom koji omogućava kontinuitet protuminskog djelovanja.

Donacijom Vipneta do sada su razminirana poljoprivredna i vodocrpna zemljišta u Vukovarsko-srijemskoj, Zadarskoj i Ličko-senjskoj županiji.

Za sustavan rad na projektu razminiranja Hrvatske, u kategoriji najboljeg programa društveno-odgovornog poslovanja, Vipnetu je, kako je istaknuto, dodijeljeno međunarodno priznanje poslovni Oskar "Stevie Award" za kampanju razminiranja pod nazivom "Kretanje.Komunikacija.Život".

Učenici Osnovne škole Glina izveli su prigodni program za sudionike svečanosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙