FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio 13. festival glumca

VUKOVAR, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najboljom predstavom na 13. festivalu glumca koji je u ponedjeljak navečer završio u Vukovaru, proglašena je "Vrata do" po motivima pripovjetke "Jedanaest uboda" Svjetlana Lacka Vidulića.
VUKOVAR, 23. svibnja 2006. (Hina) - Najboljom predstavom na 13. festivalu glumca koji je u ponedjeljak navečer završio u Vukovaru, proglašena je "Vrata do" po motivima pripovjetke "Jedanaest uboda" Svjetlana Lacka Vidulića.

Predstavu je režirao Rene Medvešek (na fotografiji) a izvelo ju je Zagrebačko kazalište mladih.

Nagrada za najbolje glumce dodijeljena je Borisu Svrtanu za ulogu Cigana u predstavi "Ptičice" Filipa Šovagovića u režiji Ozrena Prohića i izvedbi Dramskog kazališta Gavella Zagreb i Mirku Soldanu za ulogu Angela u predstavi "Zločin na kozjem otoku" Uga Bettia u režiji Damira Zlatara Freya i izvedbi talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.

Najboljim glumicama na 13. festivalu glumca proglašene su Andreja Blagojević za ulogu Agate u "Zločinu na kozjem otoku" talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke i Tatjana Bertok-Zupković za ulogu Desdemone u istoimenoj predstavi Paule Vogel u režiji Renea Maurina u izvedbi HNK Osijek.

Najboljoj predstavi te naboljim glumcima i glumicama uručene su statue "Fabijan Šovagović".

Nagrada "Ivo Fici" na najboljeg mladog glumca odnosno glumicu do 28 godine života dodijeljena je Nataši Janjić za ulogu Marije Kraljić u predstavi "Što ćemo sad?" Branka Đurića-Đure u režiji Aide Bukvić i izvedbi Knapp teatra iz Zagreba.

Odluke o nagradama 13. festivala glumca donio je ocjenjivački sud u kojem su se nalazili Vida Jerman, Anita Schmidt i Zvonimir Jelačić Bužimski koji su odgledali svih 18 predstava koje je za Festival odabrao ovogodišnji izbornik Festivala glumca, Joško Ševo.

Tijekom prigodne svečanosti dodjele nagrada održane u hotelu "Lav", rečeno je kako je tijekom deset dana trajanja Festivala glumca u Vukovaru, Vinkovcima, Županji i Iloku te nekoliko većih vukovarsko-srijemskim mjesta i Orašju u BiH, predstave vidjelo više od 10.000 gledatelja.

Goran Grgić, predsjednik Hrvatskog društva dramskih umjetnosti koje je uz vinkovačku Koncertno-kazališnu agenciju "Asser Savus" organizator Festivala glumca, najavio je kako već od sutra počinju pripreme za 14. Festival glumca, čiji će domaćin biti grad Županja.

Posjetiteljima se obratio i domaćin 13. Festivala glumca, poznati hrvatski glumac Špiro Guberina zahvalivši svima koji su, kako je rekao, svojim trudom i zalaganjem doprinijeli uspješnosti Festivala.

Nakon svečanosti dodjele nagrada, odigrana je predstava "Balade Perice Kerempuha" MIroslava Krleže prema izboru i režiji Borisa Svrtana u izvedbi studenata Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙