FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lana Barić najbolja glumica na festivalu u Rusiji

ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Na Međunarodnome festivalu za mladupubliku "Rainbow", održanom u St. Petersburgu od 3. do 10. svibnja, nakojem je zagrebačko kazalište "Mala scena" gostovalo s predstavom LaneŠarić "Ifigenija", Lana Barić osvojila je dvije nagrade za uloguKlitemnestre - nagradu žirija i specijalnu nagradu sponzora, priopćilaje danas "Mala scena".
ZAGREB, 11. svibnja 2006. (Hina) - Na Međunarodnome festivalu za mladu publiku "Rainbow", održanom u St. Petersburgu od 3. do 10. svibnja, na kojem je zagrebačko kazalište "Mala scena" gostovalo s predstavom Lane Šarić "Ifigenija", Lana Barić osvojila je dvije nagrade za ulogu Klitemnestre - nagradu žirija i specijalnu nagradu sponzora, priopćila je danas "Mala scena".

Drama "Ifigenija" dramatičarke mlađe generacije Lane Šarić praizvedena je u početku godine u "Maloj sceni" u režiji Ivice Šimića. Osim Lane Barić, glumački ansambl čine Nina Kaić (Ifigenija), Dražen Bratulić (Agamemnon), Nikša Marinović (Ahilej) i Ronald Žlabur (Batler).

"Ifigenija" je nastala po motivima Euripidove drame "Ifigenija u Aulidi", no Lana Šarić napisala je potpuno novi tekst u kojemu, uz temu žrtvovanja mladog čovjeka za političke interese, veći naglasak stavlja na obiteljske odnose i ulogu mladog čovjeka u suvremenoj obitelji.

Predstava je donijela i jednu novost u domaće kazalište - nakon svih izvedaba održani su okrugli stolovi na kojima su posjetitelji s autorima raspravljali o temama u predstavi.

Lana Barić (Split, 1979.) studira izvanredno na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu te na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti.

Za ulogu Olivere u predstavi "Phoenix je sagorio uzalud" dobila je nagradu "Sanel Agić" za najboljega mladog glumca na Festivalu bosanskohercegovačke drame godine 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙